Генпрокуратура почала розслідування проти екс-депутата Рівнеради

Шукають гроші США. Це викликає обурення активістів

Сьогодні Сергій Лещенко - відомий журналіст та нардеп від «БПП» - поширив повідомлення на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

У ньому йдеться про Віталія Шабуніна, який нині очолює Центр протидії корупції, але сам є вихідцем із Рівного і свого часу був депутатом рівненської міської ради від «Народного Союзу Наша Україна».

Сергій Лещенко в своєму блозі пише:

Новый виток маразма. Генпрокуратура начала расследование против Центр Протидії Корупції, которым руководят Vitaliy Shabunin и Daria Kaleniuk. Ребята нашли в реестре судебных решений определение, которым шокинцы получили допуск к информации об их банковском счете.

 

А теперь - внимание! Непосредственно расследование ведет так называемый "департамент Кононенко-Грановского". Это подразделение Генпрокуратуры было создано месяц назад под названием "Департамент расследований в сфере госслужбы и госсобственности". Рядовые сотрудники называют его "Департамент Кононенко", а подбором кадров занимается депутат от БПП Грановский. Самое интересное, что этот карманный департамент входит в Главное следственное управление и находится в прямом подчинении... Юрия Столярчука, которого собираются внести на пост генпрокурора.

 

В принципе, у меня все.

При цьому Сергій Лещенко дає посилання на статтю «Української правди» Суд дозволив вилучення документів Центру протидії корупції.

У статті повідомляється, що Печерський суд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Відповідні ухвали, видані судом в один день - 22 березня, з’явилася в Єдиному реєстрі судових рішень.

Таким чином, слідчі ГПУ матимуть доступ до речей і документів Центру протидії корупції, копій договорів про відкриття та обслуговування банківських рахунків, довіреностей, карток із зразками підпису посадових осіб організації, печаток, договорів на встановлення системи "Клієнт-Банк", виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з'єднання системи "Клієнт-Банк" та датами проведення вказаних з'єднань.

Також слідчі можуть отримати інформацію про рух грошей на рахунках ЦПК, бухгалтерських документів, документів підрядників громадської організації, виписок, та ін. з початку 2014 року.

До суду із відповідними клопотаннями звернувся старший слідчий в особливо важливих справах відділу з розслідування кримінальних проваджень у сфері власності Генпрокуратури Машика.

В рамках досудового розслідування слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, мали б надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.

Центр протидії корупції називає таке кримінальне провадження приводом втрутитися та заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунки та почати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генпрокуратури України.

"Це можна розцінювати виключно як тиск на організацію. На місце Генерального прокурора готують одного з замів Шокіна - Столярчука чи Севрука, роботу яких жорстко критикує Центр", - заявив Віталій Шабунін, голова правління "Центру протидії корупції.

Нагадаємо, Віталій Шабунін народився 26 листопада 1984 року в Рівному, має вищу освіту, закінчив  Рівненський інститут слов’янознавства Київського Славістичного Університету.

Будучи студентом п`ятого курсу, у 2006 році, він став депутатом Рівненської міської ради від "Нашої України".

Незабаром, у 2008 році, вочевидь ще в статусі депутата Рівнеради, Віталій переїхав до Києва, де почав працювати в громадянській мережі "Опора". Паралельно очолив молодіжну організацію "Всеукраїнська фундація регіональних ініціатив" (ФРІ).

У 2012 році створив ГО «Центр протидії корупції», якою керує й нині.

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувався за списками партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Був у виборчому списку під № 5. Партія до ВРУ не пройшла.

Вважається, що дорогу у політичне життя Віталію Шабуніну дав у Рівному Тарас Максименко. Принаймні вони довший час були достатньо близькими, однак, пізніше їхні стосунки зіпсувалися.

 

Новый виток маразма. Генпрокуратура начала расследование против Центр Протидії Корупції, которым руководят Vitaliy...

Опубліковано Сергієм Лещенком 25 березень 2016 р.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень