Що робити Рівному з двома Свято-Покровськими соборами та «Текстильником» на місці Краєзнавчого музею

Відповідає заступник міського голови Віталій Герман

На Генплані Рівного, затвердженому ще у 2008 році – купа помилок. Зокрема спеціалісти в Києві позначили там два Свято-Покровських собори, немає Свято-Воскресенського, що у центрі міста.

На місці Краєзнавчого музею розташувався «Текстильник». На новому геопорталі Рівного усе це можна побачити.

Також питання виникають і до зонінгу. Це поділ міста на зони житлової забудови, ділових приміщень, промислових, а також зони відпочинку.

 

Однак поділ виявився таким, що деякі житлові райони потрапили до ділових і промислових зон.

Зонінг. Рожевим позначена ділова зона, а жовтим - житлова. Як бачите, зони накладені нерівномірно. Однак це офіційний поділ

Користуючись цими даними, управління архітектури видає власникам землі технічні обмеження. Місто ж дозволяє або не дозволяє будуватися. Через неточності з дозвільною документацією можуть виникнути проблеми.

Таких помилок у Генплані припустилися київські фахівці з Діпроміста. Чи є вирішення проблеми, ми поцікавилися у заступника міського голови Рівного Віталія Германа:

Є Генплан міста Рівного, є в ньому план зонування територій, де місто розподілене на планувальні зони. І цього достатньо. Якщо виникають неточності, то є такий інструмент як розроблення детальних планів територій міста.

 

Це також містобудівна документація, і це передбачено законодавством. Якщо є якісь неточності, і виникла необхідність дещо уточнити, чи запроектувати будівлю, не передбачену зонінгом, то можна розробити детальний план території.

Таким чином людина, яка придбала землю, може отримати дозвіл на розробку детального плану території. Такий план розробляє власник землі на вулиці Замковій, де нині речовий ринок.

На Генплані там ділова зона. Уточнюючий план території наче дозволить звести там житловий мікрорайон, каже Віталій Герман.

Окрім цього, землевласники розробляють детальні плани території мікрорайону "На Щасливому", отримали дозволи на ще низку територій у місті. 17 серпня заступник планує зібрати з ними воркшоп.

Крім того, до кінця року Віталій Герман разом з іншими фахівцями обіцяє представити Стратегію розвитку Рівного, після якого місто візьметься за оновлення Генплану.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень