Генерал СБУ оцінив загрозу вторгнення російських військ в ряд областей України та згадав про Рівненщину (ВІДЕО)

Є 8 областей, які цікавлять Кремль

Колаж Радіо Трек
Колаж Радіо Трек

На сьогодні російські війська в Білорусі не є загрозою для України.

Втім, Кремль не відмовляється від ідеї вторгнення у вісім областей на сході та півдні України. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів екскерівник Головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк.

Я не бачу реальних загроз на сьогодні з боку Білорусі від Росії. Її не цікавлять ані Волинська, ані Рівненська область – це йти проти Західної України, ані Київська – це, вважай, замах на столицю, на всю Україну, – пояснив Василь Вовк.

Водночас він зазначив, що в Кремлі «ніхто нікуди не подів план «Новоросія».

Він у шухляді – вісім областей... Який не був реалізований тільки завдяки тому, що ми відстояли Харків, Дніпро та Одесу. Це три кити цього плану, три умовні столиці. Вони від цього плану не відмовились.

 

Якщо наші відносини будуть на тому ж поганому рівні, який є сьогодні (не буде нічого робитися щодо Мінських угод – намагання їх виконувати, або переписання, тому що ми розуміємо, які загрози очікують Україну при їх виконанні також),  то можете бути впевнені, ми маємо реальну загрозу через рік-два вторгнення російських військ саме в ці вісім областей: Харківська, Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська й Одеська. Ми залишаємося без морів, – зауважив Василь Вовк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень