Гарбузовий сік - класика сезону. Рецепт без соковитискачки
Простий набір інгредієнтів
Сезон гарбуза у самому розпалі. Можна потішити рідних цікавим соком, приготувати який можна без соковитискача.
Набір інгредієнтів простий і доступний: гарбуз, цукор, вода і трохи лимонної кислоти. Замість цукру можна використовувати інші підсолоджувачі, а можна обійтися і без того, і без іншого, якщо робити сік із гарбуза солодких сортів.
Гарбуз потрібно добре помити, обсушити та почистити. Знадобиться лише м'якоть.
Наріжте її невеликими скибочками, покладіть в каструлю і додайте туди воду і цукор. Доведіть гарбуз до кипіння і варіть близько пів години, а наприкінці всипте в каструлю лимонну кислоту.
Вимкніть вогонь і подрібніть гарбуз за допомогою блендера. Отримане пюре потрібно знову довести до кипіння та процідити через сито. Якщо вам подобається сік з м'якотою, можна не проціджувати його.
У гарбузовий сік можна додати моркву, яблука, апельсини, курагу, обліпиху та навіть томати.
Радіо Трек: НОВИНИ