Ґрунти Полісся аграріїв не цікавлять, бо не родючі

Аграрії вимушені обробляти ґрунти на ділянках біля міст. Через це виникають «конфлікти» з пасічниками

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Найбільш родючі ґрунти на Рівненщині – світло сірі та чорноземи. Найбільше їх на території колишніх Млинівського, Дубенського Демидівського, Радивилівського, Острозького, Рівненського, Гощанського та Здолбунівського районів.

Таку інформаційну довідку оприлюднили в Рівненській обласній адміністрації.

На Поліссі поширені малородючі ґрунти бідні на поживні речовини.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

30% землі на Півночі краю мають кислу реакцію і потребують вапнування, пояснили фахівці.

 - Аграрії Рівненщини здійснюють збереження родючості ґрунтів за рахунок певних заходів – оптимізації структури посівів шляхом насичення в посівах зернобобових культур. Зокрема, сої. 

 

При цьому використовуються органічні мінеральні та мікродобрива. В нас спілка пасічників страждає від цього, аграріям треба приділяти увагу екологічним речам у питанні обробки землі біля населених пунктів.

 

Крім того, у нас вапнування кислих ґрунтів здійснюють, а також удосконалення систем обробітку гнуту шляхом поверхневого мінімального комбінованого обробітку для зменшення водної та вітрової ерозії ґрунтів, - повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін

Додамо, нині Всесвітній день ґрунту відзначають 5 грудня. Світова спільнота, до складу якої входить близько 60 тисяч фахівців з ґрунтознавства, відповідає за генерування та поширення знань та інформування про ключову роль ґрунтів у підтримці життя і сільськогосподарського виробництва.

У червні 2013 року прийнято рішення щодо святкування Всесвітнього дня ґрунтів 5 грудня для підвищення обізнаності про важливість ґрунтів для продовольчої безпеки та функціонування екосистем.

Сьогодні найбільший вплив на природне середовище має антропогенна діяльність, яка може спричинити зміни властивостей ґрунтів.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Україні земля (ґрунт) визначена як основне національне багатство, що перебуває під особливою охороною держави. Проте стан ґрунтів свідчить про необхідність удосконалення державної системи охорони ґрунтів.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень