Future For Ukraine — благодійний фонд, створений українцями для українців (ФОТО)

Допомога жінкам, дітям та пораненим українським бійцям

Волонтери Future For Ukraine. У статті ви дізнаєтесь, чим займається благодійний фонд та як отримати допомогу. Фото тут і далі з офіційного сайту Future For Ukraine.
Волонтери Future For Ukraine. У статті ви дізнаєтесь, чим займається благодійний фонд та як отримати допомогу. Фото тут і далі з офіційного сайту Future For Ukraine.

Усього за кілька тижнів після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, молоді жінки-українки, які  евакуювалися разом із родинами до Варшави, не змогли залишитися осторонь подій, що відбувалися на батьківщині. Піклуючись про майбутнє України як незалежної європейської держави, вони пройнялися ідеєю створення фонду, який би мав на меті підтримку українців. У березні 2022 року вже розпочали організацію роботи Фонду у Варшаві. 

До Фонду приєдналися фахівці з різних сфер. З благодійністю команда мала справу вперше, але це нікого не зупинило.

 

Сфокусувавшись на нагальних проблемах, з якими зіштовхнулися українці під час війни, було створено фонд від українців для українців.

Український благодійний фонд “Майбутнє для України” та Future For Ukraine Foundation — група благодійних фондів з однією місією, які було засновано Анною Ковальовою, CEO креативних агенцій Badoev ID і We Know How у Варшаві.

Зараз працюють два фонди — у Варшаві (FFU Poland Poland, 00-680, Warszawa ul. Wspólna 47/49) та у Києві (FFU Ukraine, Україна, 01023, м. Київ, вул. Мечнікова, 2, БЦ «Парус», офіс 25).

Команда фонду Future for Ukraine (FFU) спрямувала свою діяльність на допомогу у вирішенні нагальних потреб потерпілих від війни українців.

Гаслом фонду став слоган — «українці для українців»

Сьогодні FFU об'єднує волонтерів, НДО та представників бізнесу в Україні та світі для допомоги тим, хто цього потребує найбільше —  дітям, пораненим українцям, медичним закладам та родинам ВПО.

Основними завданнями Фонду наразі є: 

  • допомога дітям;
  • надання гуманітарної допомоги;
  • допомога жінкам; 
  • підтримка медичних закладів і допомога пораненим.

Яку допомогу отримали та можуть отримати діти від фонду 

З турботою про дітей, постраждалих від війни в Україні, Фонд організував надання допомоги, спрямованої на соціальну та побутову адаптацію дітей, психологічну реабілітацію, надає допомогу дитячим будинкам, створює мережі українських центрів розвитку дитини для адаптації та психологічної підтримки дітей переселенців.

Піклуючись про майбутнє дітей, які залишились без батьків через війну, фонд підтримує дітей-сиріт і допомагає їм впоратися з втратою.

Фонд робить усе можливе для того, щоб наші діти стали найкращими представниками української та світової спільноти. 

Що задля досягнення мети вже зроблено

Спецпроєкт Future for Ukrainian Children

На підтримку українських дітей, які постраждали від агресії росії, одночасно у чотирьох містах світу: Берліні, Лондоні, Парижі та Нью-Йорку FFU у День Захисту дітей, 1 червня 2022, провів акцію, атрибутикою якої стали дитячі футболки.

У кожному із зазначених міст учасники заходу тримали 24 дитячі футболки з іменами дітей, які втратили своїх батьків, та назвами міст, де вони їх втратили.

 

 

Кількість футболок символічна. Адже саме 24 числа розпочалася повномасштабна війна на території України. Кожна футболка – це історія про зламану долю української дитини. 

До заходу долучилися представники українських громад. 

З 9 до 17 липня у верхньому вестибюлі станції метро «Золоті ворота» експонувалися 300 дитячих робіт, створених у бомбосховищах у перші місяці війни.
З 9 до 17 липня у верхньому вестибюлі станції метро «Золоті ворота» експонувалися 300 дитячих робіт, створених у бомбосховищах у перші місяці війни.

Виставка Children. War. Future.

Фонд Future For Ukraine спільно з NFT-проєктом провів благодійну виставку «Діти. Війна. Майбутнє» у київському метрополітені.

Метою проєкту було привернути увагу до проблеми дітей, постраждалих внаслідок активних бойових дій в Україні. 

З 9 до 17 липня у верхньому вестибюлі станції метро «Золоті ворота» експонувалися 300 дитячих робіт, створених у бомбосховищах у перші місяці війни. 8 липня на станції метро «Хрещатик» відбулося офіційне відкриття виставки для партнерів та представників ЗМІ.

Безплатний центр розвитку Children Hub для українських дітей-переселенців

З турботою про маленьких українських переселенців за кордоном, 6 червня у Варшаві фонд відкрив Children Hub — дитячий центр для адаптації та психологічної підтримки українських дітей переселенців у країнах ЄС. 

Центр користується великою популярністю у батьків та дітей. Вже за перші два місяці роботи центру було зареєстровано більше тисячі відвідувань.

Враховуючи ефективність та актуальність роботи центру, у серпні команда фонду відкрила ще один дитячий центр Children Hub з великим артпростором, кабінетом психолога, логопеда, а також ще більшою кількістю фахівців, творчості та навчання для українських діток. 

Щоденно новий центр приймає до 100 дітей віком від 3 до 15 років.

 

У центрі працюють українські викладачі та спеціалісти, завдяки чому одночасно вирішується декілька нагальних проблем українок за кордоном.

 

Заняття у центрі безкоштовні.

З розкладом можна ознайомитися за посиланням.

Відкриття розвивального хабу для дітей із розладами аутистичного спектра 

Однією з найбільш уразливих категорій дітей діти з розладами аутистичного спектра. З метою їхньої підтримки, захисту та розвитку, FFU у цьому році запускає новий проєкт та планує відкрити у Львові розвивальний хаб LEVCHIK для дітей із розладами аутистичного спектра.

У хабі діти отримають безплатну комплексну допомогу: ABA-терапія та PECS-терапія, заняття з логопедом і нейропсихологом, арттерапія тощо.

 

У планах — допомагати 100 дітям з аутизмом щомісяця.

Для втілення цього задуму, вже орендовано приміщення, в якому проводяться ремонтні роботи та підготовка до урочистого відкриття. Адреса Хабу: вул. Б. Хмельницького, 114-а.

Гуманітарна допомога

Особи, які опинилися у надскладних життєвих обставинах через вторгнення в Україну російських окупантів і потребують допомоги через соціальну незахищеність, матеріальну незабезпеченість, важке фінансове становище, можуть отримати благодійну (гуманітарну) допомогу від  FFU. 

24 червня у Києві розпочав свою роботу Гуманітарний штаб FFU. 

З перших днів від заснування до сьогодні, штаб надав понад 2000 наборів гуманітарної допомоги, від партнерів отримано понад 60 тонн допомоги. 

Наразі зусилля гуманітарного штабу спрямовані на реалізацію гуманітарних місій у прифронтовій зоні та зоні бойових дій.

130 українських родин мешканців Миколаєва отримали від Гуманітарного штабу необхідні продуктові набори на суму € 1168. Набори сформували завдяки гранту від британського фонду The BEARR Trust. 

За запитом громадської організації «Об’єднані сили автоволонтерів» для населення міста Куп’янська та прилеглих сіл, які тривалий час перебували під окупацією та потерпали від постійних обстрілів росіян, Гуманітарний штаб FFU доправив благодійну допомогу у вигляді особистих засобів гігієни. 

Допомога жінкам

З метою реалізації та втілення задуму про надання допомоги жінкам, які постраждали від війни, їх реабілітації та інтеграції у суспільство, адаптації та віднайденні мотивації до самореалізації в умовах війни, у серпні FFU запустив проєкт GIDNA для жінок. 

Заходи проходять у Варшаві у форматі лекцій і тренінгів, до яких залучено професійних психологів-терапевтів та коучів.

 

Десять із них у вересні пройшли навчання в Ізраїлі та працюють у напрямку допомоги жінкам, які пережили сексуальне насильство під час війни в Україні.

 

Навчання фахівців у межах проєкту GIDNA організував та оплатив Future for Ukraine. 

Українські психотерапевти працюватимуть у різних містах України, зокрема в Києві, Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Одесі, Львові, Запоріжжі, Чернівцях та Житомирі.

Як фонд підтримує медичний сектор країни

FFU збирає та спрямовує кошти для надання медичної допомоги потерпілим від бойових дій (протезування, оперативне втручання, реабілітація, тривале лікування, тощо) в Україні та за кордоном, допомагає медичним закладам України з медикаментами та медичним устаткуванням.

Перший кейс FFU – придбання річного запасу медикаментів для Хмельницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

Навантаження на медзаклад через наплив пацієнтів, евакуйованих з місць активних бойових дій, збільшилося вдвічі, тому допомога була вкрай необхідною. 

Завдяки Фонду Львівський клінічний перинатальний центр було забезпечено хірургічним шовним матеріалом, а Клінічну лікарню ім. О. Новака Закарпатської обласної ради – оптичною медичною апаратурою для проведення операцій.

Для Катеринопільської центральної районної лікарні Черкаської області разом із партнерами, проєктом Медична допомога Україні (Medical Help Ukraine) Асоціації українців Ірландської Республіки та командою фонду Future for Ukraine придбано та доставлено карету швидкої допомоги. 

Це лише незначна частина тих медичних закладів, які отримали медикаменти та сучасне медичне обладнання для ефективного функціонування. Ще десятки медичних закладів, зокрема й дитячих, отримали допомогу від Future for Ukraine.

Проєкти та програми медичної допомоги від фонду Future for Ukraine 

Проєкт медичної допомоги  «Металоостеосинтез»

Метало остеосинтез — це сучасний метод лікування складних ушкоджень кісток і суглобів за допомогою спеціальних титанових імплантів. Вони дозволяють надійно зафіксувати перелом та покращити процес зрощення. 

Завдяки FFU за пів року системи металоостеосинтезу встановили 183 пацієнтам.

 

Завдяки донатам і допомозі партнерських медичних закладів усього фонд оплатив 192 операції.

Вартість металевих імплантатів для зрощення перелому однієї ділянки становить від $ 380 до $ 1200.

Програма протезування 

У вересні Future for Ukraine запустив власну програму протезування для українських військових за кордоном. 

Олександр Чайка - перед поїздкою до США.
Олександр Чайка - перед поїздкою до США.

Яскравим прикладом реалізації програми протезування для українських військових за кордоном є допомога військовому Олександру Чайці, який втратив ногу на полі бою під Попасною.

 

Фонд взяв на себе витрати на юридичний супровід проєкту, переліт, харчування та проживання сім'ї Саші та команди фонду у Вашингтоні до завершення процесу повної реабілітації.

 

Виготовлення протеза оплатили партнери з інституту MCOP.

Протез, який у США, запропонували Чайці.
Протез, який у США, запропонували Чайці.

Попереду у фонду ще багато роботи, безліч проєктів і програм. Усі будуть реалізовані, втілені у життя, бо у нас є натхнення, є віра у перемогу України, і в те, що українців не зламати, бо разом ми – сила.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень