ФСБ Росії затримала рівнянина

Провідника поїзда «Ковель – Москва»

У СІЗО в Москві з'явився ще один українець, затриманий ФСБ Росії, — провідник із Рівного Сергій Бугайчук.

Про це повідомив виданню «Укрінформ» громадський захисник Марк Фейгін, посилаючись на «Постанову про обрання запобіжного заходу Бугайчуку С. Н.».

З'явилася нова історія з українським заручником у Росії. Це провідник із Рівного Сергій Бугайчук.

 

12 липня суд обрав для українця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Зараз він перебуває в СІЗО "Лефортово", куди також приїхала його дружина.

Провідника, який працює у пасажирському вагонному депо «Ковель», російська поліція затримала ще 11 липня 2018 року на вокзалі у Москві.

За словами Марка Фейгіна, залізничника затримали не на гарячому, "справа ґрунтується тільки на свідченнях двох громадян Росії незрозумілих, якихось чудиків", — наголосив правозахисник.

 

Ці двоє громадян стверджують, що Бугайчук нібито продавав їм зброю, зокрема пістолет Glock 19, а також стволи до пістолетів "Макарова".

 

Тож чоловіку інкримінують те, що він у складі групи осіб із трьох чоловік, нібито, переправляв через українсько-російський кордон для подальшого перепродажу зброю — пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета «Макарова».

Цю справу ведуть співробітники Слідчого управління ФСБ Росії.

Бугайчуку інкримінують ст. 222 Кримінального кодексу РФ (незаконне придбання, передавання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів), ч. 3 (діяння, вчинені організованою групою).

У постанові про його арешт вказано, що за «тяжкий злочин», в якому його звинувачують, передбачено «безальтернативне покарання» на термін понад три роки.

 

Однак у ч. 3 ст. 222 КК РФ йдеться, що відповідний злочин «карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років зі штрафом».

Сергій  Бугайчук винним в інкримінованому злочині себе не визнав. На перших засіданнях суду йому надали «адвоката за призначенням».

Як повідомив Марк Фейгін, Консульство України вже шукає для захисту Сергія Бугайчука адвоката за угодою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень