Форма для цивільних - зась. Який штраф загрожує українцям, які вдягли форму 

Покарання за це було передбачено ще до воєнного стану 

Цивільних українців можуть оштрафувати за носіння військової форми, зокрема зі знаками відмінності військових формувань. Такі правила в Україні діяли ще задовго до оголошення воєнного стану. 

Ще у 2019 році до Кодексу про адміністративні правопорушення було додано статтю «Незаконне носіння військової форми одягу зі знаками відмінності військовослужбовців».

Тож людину у пікселі, та ще й з нашивками, що належать одному з бойових формувань ЗСУ, це може загрожувати штрафом у 150-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Сьогодні ця сума складає  2250–3400 грн.

 

В окремих випадках поліція може  обмежитися попередженням та конфіскувати форму, яку  цивільні не можуть носити  у публічному місці.

У разі повторного протягом року правопорушення сума штрафу становитиме вже 3400–6800 грн. Також як дисциплінарний захід можуть бути застосовані адміністративні роботи терміном від 30 до 40 годин. Форму, знову ж таки, конфіскують.

Відповідно до закону військову форму можуть носити:

  • військовослужбовці;
  • військовозобов'язані під час проходження зборів;
  • резервісти;
  • курсанти;
  • ліцеїсти.

 
Якщо військовий був звільнений у запас або взагалі пішов у відставку, то при збереженні за ним права носіння військової форми він також може вдягати її при відвідуванні громадських місць.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень