ФОПи статус критично важливого отримати не можуть, натомість  перевізникам спрощують бронювання 

Кількість підприємств зі статусом критичного важливого незабаром суттєво зросте 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спрощує умови для бронювання працівників компаній, які займаються перевезеннями.

Щоб отримати можливість бронювати своїх працівників підприємство повинно мати статус критично важливого. Своїм наказом Мінінфраструктури вже визнало критично важливими близько 170 компаній, ще близько 80 отримають такий статус невдовзі.

Заглом за півтора року дії механізму бронювання до міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури  надійшло близько 500 заяв від перевізників, які просили визнати їх критично важливими.

Щоб спростити цей процес міністерство внесло певні зміни, дозволивши перевізникам відповідати лише двом критеріям для отримання статусу критично важливого із семи (раніше – трьом).

З цією ж метою Мінінфраструктури також внесло зміни до свого наказу №303 про критерії підприємств, які мають важливе значення для національної економіки. 

Серед ключових змін в наказі:

  • розширення переліку підприємств, які зможуть отримати статус критично важливих. Йдеться про перевізників, що виконують нерегулярні перевезення, а також автостанції;
  • можливість отримати такий статус не лише для тих компаній, що виконували перевезення у 2022 році, а й для тих, хто почав діяльність у 2023 та 2024 роках;
  • дозволити бронювання працівників, які офіційно оформлені менш ніж за 180 днів до подачі документів.
     

Всі зміни до 303 наказу стануть чинними після реєстрації акту Міністерством юстиції. Практично це означає, що подавати пакети документів до Міністерства з врахуванням цих змін можна лише після того, як оновлений наказ набуде чинності, - зазначає заступник міністра Сергій Деркач. 

Водночас жоден ФОП, не лише перевізники, не може отримати статус критичного. Відповідно до роз’яснень Мінекономіки, це суперечить закону. Виправити таку ситуацію можуть лише зміни до закону, які дозволять бронювати не лише «підприємства, установи, організації». 

Джерело: Цензор.нет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень