ФК «Верес» = ФК «Львів»: своє слово сказав Хахльов (+ ДОГОВІР)

Олексій Хахльов звернувся до вболівальників.

Тексту багато... Ми подаємо його без змін:

«Про НК «Верес» Рівне.

Моє мовчання було викликане відсутністю офіційних юридичних документів стосовно подальшого існування Народного клубу «Верес» Рівне. Наразі вони є, про що відкрито інформую всіх небайдужих (дивитися в додатку нижче).

Тепер поясню, які причини у тому, що сталося. А також, які наслідки та перспективи.

Трохи більше трьох років тому у нас, у групи ентузіастів, з'явилася мрія: відродити професійний футбол на Рівненщині – відродити «Верес». Ми згадували тоді з гордістю, що колись у нас була команда, яка вигравала у Шахтаря і «проходила в кубку» Динамо. Це було колись давно, а три роки тому не було нічого, крім мрії.

Слідом за мрією було певне осмислення - ми хочемо побудувати не просто успішний клуб, а такий клуб, який буде принципово відрізнятися від більшості клубів України: цей клуб не повинен абсолютно залежати від будь-якої окремої людини, він повинен бути надбанням Рівненщини, його не можна буде купити або продати і т.д. Так з'явилася ідея Народного Клубу.

Навколо ідеї Народного клубу «Верес» почали об'єднуватися люди, яких ставало все більше і більше. Згодом з'явилися спонсори, декілька тисяч осіб стали членами клубу, з'явилася мережа з більше 150 партнерів, які почали давати знижки членам клубу, тисячі людей стали приходити на матчі, десятки тисяч обговорювати результати і новини. У клубу з'явилося найголовніше – ВБОЛІВАЛЬНИКИ – люди, які по-справжньому вболівали, були небайдужими, без яких і не може бути успішного клубу. У міста з'явилася своя команда, якої не було декілька років. Мрія стала реальністю - з'явилися конкретні цілі та завдання.

Природньо хотіти більшого. Так сталося і з нами: вихід з Другої ліги до Першої лише за один сезон дав скромну надію на те, що і Прем'єр-ліга може стати реальністю дуже скоро. Ми йшли до цієї нової мети. Перемоги двох останніх років були б неможливі без коштів нашого ключового спонсора. Потреба у фінансах зростала і спонсор поступово ставав партнером, усе більше і більше проникаючи в ключові рішення клубу. Клуб безумовно зобов'язаний йому цим етапом нашої історії: у жодного клубу в українському чемпіонаті не було такої історії вертикального зльоту, який викликав справжнє захоплення у всіх справжніх уболівальників «Вереса» і певним чином заздрість у вболівальників і власників багатьох інших клубів!

Це була найкрутіша в моєму житті пригода! Друга ліга – перша ліга – верхня шістка Прем'єр-ліги. Події розвивалися із запаморочливою швидкістю. За три роки клуб поміняв більше 120 футболістів, 6 тренерів і домашній стадіон. Остання обставина стала сильним випробуванням для справжніх вболівальників клубу, яке вони блискуче склали – всі матчі на домашньому стадіоні або в гостях проходили з гучною і дуже помітною підтримкою, якої не бачили інші, більш імениті команди українського чемпіонату. Ми разом створили феномен українського вболівальника - не класичний розподіл на «ультрас та кузьму», а справжній середній клас!

У результаті, завдяки ініціативній групи, яка почала відродження Вереса, основному спонсору - «ЛІМО», в особі Богдана Копитка, довірі керівництва ФФУ та неймовірній підтримці справжніх уболівальників Верес став найяскравішою історією успіху українського футболу трьох останніх років! Я хочу від щирого серця подякувати всім за цей етап, який, можливо, вже не зможе повторити жоден інший український клуб. «Довіра-дiя-результат!» і «Разом - сила!» - те, на що ми всі спиралися ці роки, те, що маю надію, залишиться з нами назавжди. Ми ще не до кінця розуміємо важливість створеної нами частини історії. Думаю, минуть роки і всі ми зможемо гідно оцінити те, учасниками і свідками чого були!

Тепер про важливе. Партнерство – складна сфера життя людей. Бувають часи, коли спільна мета чи мрія об'єднує. Буває, що цілі і шляхи їх досягнення стають різними. У такій ситуації найправильніше – визнати це, подякувати за прекрасне минуле, щиро подякувати за все, що було, щиро побажати удачі і рухатися далі, тільки вже не спільно. Цілком природньо, що наш головний спонсор хоче бути спонсором львівської команди. Він – патріот свого міста, своєї області, як і кожен із нас. І це не лише нормально, але і здорово! Але і ми – патріоти Рівного та Рівненщини! На жаль, на цей момент у нас немає ні стадіону, на якому ми можемо приймати матчі Прем'єр-ліги, ні місцевих спонсорів, які могли б повною мірою профінансувати участь нашої команди у вищому дивізіоні... Тому:
- Верес повертається додому в якості команди Другої ліги. І нам реально доведеться почати майже спочатку спортивні здобутки. Це може бути не найкращою новиною для тих, для кого найголовніше – спортивний результат, але стане радістю і можливістю для наших справжніх уболівальників – тих, хто вболіває за СВОЮ команду, команду СВОЄЇ області і міста, НАРОДНУ КОМАНДУ.
- команда Верес відтепер на 100% належить Народному клубу. Ми маємо всі права управління та несемо всю відповідальність. Легко бути зі своєю командою у часи руху вгору, у часи успіху. Найважче вболівати за команду, перейматися справами клубу у важкі часи. Ми віримо, що серед наших уболівальників буде достатньо саме таких, які будуть з нами і в смутку, і в радості. Уболвальників, які розуміють, що є речі, важливіші за успіх, гроші та славу.

Нам багато треба зробити: побудувати стадіон, створити економічно стійку базу для життя і розвитку клубу, залучити у наше життя ще більше уболівальників. Ніхто з нас не зможе зробити це сам, але кожен з нас може зробити свій великий внесок: запропонувати бачення розвитку народного клубу, майже у кожного буде можливість брати участь в будівництві стадіону, майже у кожного з нас є друзі, котрі досі не приходили вболівати за улюблену команду, деякі з нас можуть стати спонсорами і т.д. Тепер тільки від нас, але від кожного з нас, залежить, що ми скажемо своїм дітям і онукам, розповідаючи про наступний етап Вереса: чи будуть це слова виправдання або це будуть слова гордості за те, що ми зробили, коли ми одержали таку нагоду.

Я - готовий. А ви?»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Наталка Панфілова

Наталка Панфілова

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень