Фінансування соцвиплат під питанням, а на пенсії грошей вистачить, - Мінсоцзахисту

Україна потребує допомоги міжнародних партнерів

Сьогодні Україна має деякий резерв коштів, і це дає можливість вчасно проводити соціальні виплати незалежно від рішення щодо фінансової допомоги з боку міжнародних партнерів.

Коли ми говоримо про виплату пенсій, то орієнтуємося на наші внутрішні національні резерви та сплату єдиного соціального внеску, який зараз у принципі покриває видатки на пенсії за віком.

 

Кошти державного резерву залежать тільки від українських громадян, платників єдиного соціального внеску, і, зокрема, від військових, які зі своїх зарплат перераховують внесок і таким чином наповнюють Пенсійний фонд, - каже міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

А от виплата інших видів допомоги напряму залежать від міжнародної допомоги. Зокрема кошти, які Україна отримає в рамках угоди зі Світовим банком за підтримки уряду Японії на 1,2 мільярда доларів йдуть на допомогу найбільш уразливим категоріям населення. Саме з цих коштів виплачено допомогу громадянам в грудні та січні. Також передбачається, що з них покриють допомоги в лютому та березні.

У нас є запас коштів, які дозволять вчасно виконувати всі свої зобов’язання незалежно від тих чи інших обставин і схвалення фінансової допомоги іншими країнами, - зазначила голова Мінсоцполітики.

Вона додала, що Велика Британія та низка інших європейських країн готові надавати цільову підтримку Україні для покриття кризових видатків.

Тобто навіть якщо не буде досягнуто погодження на рівні всього ЄС про виділення траншу, то ми точно маємо погодження ряду цих країн, - зазначила Жолнович.

Джерело: Дзеркало Тижня

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень