Фестиваль «Файне місто» хочуть закрити через поганські меси та насмішки над релігією

Від організаторів вимагають вибачень за організацію антихристиянських заходів

Міський голова Тернополя Сергій Надал висловив своє обурення «антихристиянськими» заходами під час музичного фестивалю «Файне місто» та пообіцяв організаторам заходу розмову за участю правоохоронних органів, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на допис Надала у Facebook.

У дописі йдеться:

Або організатори зобов’язуються проводити фестиваль «Файне місто» без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії , або не проводитимуть його взагалі. Вимагаю від організаторів негайно пояснити ситуацію і вибачитися перед тернополянами за антихристиянські дії.

Сергій Надал. Фото з відкритих джерел

Звернення Надал завершив словами:

Наше місто Тернопіль славиться своїми християнськими цінностями, сімейними традиціями. Ми не дозволимо плюндрувати, паплюжити, насміхатися над нашою релігією.

Ймовірно під «поганськими месами» мається на увазі виступ на фестивалі минулими вихідними польського гурту Batushka, що використовує у шоу елементи церковних і літургійних обрядів, а його учасники виступають у чорних рясах.

Допис тернопільського мера набув неабиякого резонансу. Думки коментаторів розділилися:

Roman Gryshchenko

Faine Misto festival я був на фестивалі. Це ДНО! Мені було дуже образливо, як ХРИСТИЯНИНУ! Я з сім’єю фестиваль покинув і більше ніколи не приїду. Плюс на додачу расійскіє гурти, невже в нас війна, а? Просто заробили гроші!

 

Andrii Iukalo

Якщо прогнетесь - програєте.

Або будете гнути своє, або зразу запрошуйте хор адвентистів і веселіться на повну. Цінності, попи, церкви, і божа благодать вам буде забезпечена.

Лариса Фабрика

Faine Misto festival Якщо будете таку політику вести то люди скоро голі будуть ходити і ще не таке вам втнуть ...бо круто і дозволено... Але Господь небуває зневажений ! Бійтеся Його праведного гніву !!

 

 

Oleksandr Slynko

Сергій Надал так а для чого ви подаєтесь на гранти від Європейського союзу, то ж геї і безбожники, в яких такі концерти дозволені, зі своїх податків оплачують! 

Відповіли на допис Сергія Надала і організатори фестивалю:

Міжнародний музичний фестиваль «Файне місто» об’єднує гостей з усіх куточків України та світу. Організовуючи захід ми жодним чином не прагнули образити чиїсь почуття чи віру, а навпаки створити атмосферу, де кожен почуватиметься комфортно.

Нам шкода через ситуацію, яка склалась. У подальшому ми будемо враховувати думку як відвідувачів так і тернополян, при формуванні лайнапу.

За тиждень ми відкриємо форму-опитування на сайті фестивалю, де кожен зможе вказати артистів, яких хоче бачити на фестивалі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень