Федорчук під домашнім арештом. Італієць повертається додому

Що змінилося після засідання Печерського суду

Як ми повідомляли, затриманому 13 лютого в Рівному Андрію Федорчуку Печерський суд Києва у п’ятницю обирав міру запобіжного заходу. З зали суду його відпустили під цілодобовий домашній арешт на два місяці.      

Ось що після цього рішення повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін:

Суддя Печерського суду обрала міру запобіжного заходу лідеру злочинного угруповання, яке діяло протягом багатьох років в Рівненській області, на прізвисько «Федор» за вимагання в громадянина Італії більше ніж 100 тисяч доларів США цілодобовий домашній арешт.

 

Після цього рішення потерпілий громадянин Італії вирішив не шукати екстриму й прийняв рішення покинути нашу країну, наші ж громадяни, які після затримання цього «пана» повірили правоохоронним органам України та почали звертатися до Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції з заявами про скоєння відносно них злочинів, залишаються на місці, а цей покидьок, перебуваючи у себе вдома, буде і далі «рулити».

 

Мій підлеглий співробітник поліції, який протягом декількох місяців документував злочинну діяльність «Федора», повідомляючи про це рішення суду, згарячу сказав, що руки опускаються, бо «бабло перемагає зло».

 

Я йому відповів, що, на жаль, цей суддя - не єдиний в країні, а ми все одно будемо робити все, щоб злочинці сиділи за ґратами.

 

Не сьогодні, так завтра, але й цей покидьок буде за ґратами.

 

Після засідання суду із Андрієм Федорчуком спілкувалися журналісти UA:Рівне. Подаємо цей текст без змін:

- Андрію Богдановичу, доброго вечора. Ми вже чули, що Вас відпустили. Це правда? (журналіст)
- Під домашній арешт. На два місяці.

- А як Ви взагалі оцінюєте усю цю ситуацію, ці звинувачення, що про вас писали?
- Це безпідставно все. Написали таку маячню. Тільки от зараз вдалось зайти в Інтернет, побачив, то аж волосся дибки встає. Таке понаписували, що в голові не вкладаєтьс, що я когось повбивав, поробив наркоманами і так далі. 

- Заступник голови Нацполіції називав Вас кримінальним авторитетом. Що ви можете про це сказати?
- Мене, дякуючи ЗМІ, зробили кримінальним авторитетом за років 2-3. Відношення до криміналітету я ніякого не маю. 

- Ви не сповідуєте кримінальні традиції? Не підтримуєте зв’язки з кримінальним світом?
- Абсолютно ні. Я простий підприємець, займаюсь бізнесом, до криміналітету відношення не маю. Те, що понаписували, то половину і близько не було, а половину поперекручували. 

- Що Ви маєте на увазі?
- Є там історія про Колесника, що я його сім’ю… жінка десь пропала, сина я зробив наркоманом і так далі… 

- А ще пані Іванова висловлювалась щодо Вас, було відео… (депутатка Рівнеради заявляє, що саме пан Федорчук замовив напад на неї, внаслідок якого вона втратила око)
- Іванова – це окрема історія, в мене враження, що вона не зовсім здорова і мені її шкода як жінку.

- Поліція публікувала фотографії з грошима. Можете пояснити, що за гроші?
- Дивіться, я тільки вийшов, ще наручники не зняли. Давайте завтра мене наберете. 

- Дозвольте останнє запитання. Ви кажете, що Ви – бізнесмен і займались підприємництвом. Ми бачили, що ви є власником і директором кількох підприємств. Можете в двох словах пояснити, яким бізнесом займались і на чому фокусувались?
- В мене є агентство нерухомості, купуємо нерухомість, здаємо в оренду, продаємо, займаємось будівництвом. В мене широкий профіль.

- В поліції стверджували, що ви займались колекторським бізнесом, наскільки ми розуміємо, то це купівля боргів банків або якихось підприємств. Чи Ви займались таким?
- Ні. Я купив, здається, одне приміщення через торги через банк і все. Це було «Золоте руно». А взагалі не викупляю боргів, не моє. А те приміщення було куплено з колекторської контори.

Сюжет UA:Рівне - тут. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень