Федорчук під домашнім арештом. Італієць повертається додому

Що змінилося після засідання Печерського суду

Як ми повідомляли, затриманому 13 лютого в Рівному Андрію Федорчуку Печерський суд Києва у п’ятницю обирав міру запобіжного заходу. З зали суду його відпустили під цілодобовий домашній арешт на два місяці.      

Ось що після цього рішення повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін:

Суддя Печерського суду обрала міру запобіжного заходу лідеру злочинного угруповання, яке діяло протягом багатьох років в Рівненській області, на прізвисько «Федор» за вимагання в громадянина Італії більше ніж 100 тисяч доларів США цілодобовий домашній арешт.

 

Після цього рішення потерпілий громадянин Італії вирішив не шукати екстриму й прийняв рішення покинути нашу країну, наші ж громадяни, які після затримання цього «пана» повірили правоохоронним органам України та почали звертатися до Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції з заявами про скоєння відносно них злочинів, залишаються на місці, а цей покидьок, перебуваючи у себе вдома, буде і далі «рулити».

 

Мій підлеглий співробітник поліції, який протягом декількох місяців документував злочинну діяльність «Федора», повідомляючи про це рішення суду, згарячу сказав, що руки опускаються, бо «бабло перемагає зло».

 

Я йому відповів, що, на жаль, цей суддя - не єдиний в країні, а ми все одно будемо робити все, щоб злочинці сиділи за ґратами.

 

Не сьогодні, так завтра, але й цей покидьок буде за ґратами.

 

Після засідання суду із Андрієм Федорчуком спілкувалися журналісти UA:Рівне. Подаємо цей текст без змін:

- Андрію Богдановичу, доброго вечора. Ми вже чули, що Вас відпустили. Це правда? (журналіст)
- Під домашній арешт. На два місяці.

- А як Ви взагалі оцінюєте усю цю ситуацію, ці звинувачення, що про вас писали?
- Це безпідставно все. Написали таку маячню. Тільки от зараз вдалось зайти в Інтернет, побачив, то аж волосся дибки встає. Таке понаписували, що в голові не вкладаєтьс, що я когось повбивав, поробив наркоманами і так далі. 

- Заступник голови Нацполіції називав Вас кримінальним авторитетом. Що ви можете про це сказати?
- Мене, дякуючи ЗМІ, зробили кримінальним авторитетом за років 2-3. Відношення до криміналітету я ніякого не маю. 

- Ви не сповідуєте кримінальні традиції? Не підтримуєте зв’язки з кримінальним світом?
- Абсолютно ні. Я простий підприємець, займаюсь бізнесом, до криміналітету відношення не маю. Те, що понаписували, то половину і близько не було, а половину поперекручували. 

- Що Ви маєте на увазі?
- Є там історія про Колесника, що я його сім’ю… жінка десь пропала, сина я зробив наркоманом і так далі… 

- А ще пані Іванова висловлювалась щодо Вас, було відео… (депутатка Рівнеради заявляє, що саме пан Федорчук замовив напад на неї, внаслідок якого вона втратила око)
- Іванова – це окрема історія, в мене враження, що вона не зовсім здорова і мені її шкода як жінку.

- Поліція публікувала фотографії з грошима. Можете пояснити, що за гроші?
- Дивіться, я тільки вийшов, ще наручники не зняли. Давайте завтра мене наберете. 

- Дозвольте останнє запитання. Ви кажете, що Ви – бізнесмен і займались підприємництвом. Ми бачили, що ви є власником і директором кількох підприємств. Можете в двох словах пояснити, яким бізнесом займались і на чому фокусувались?
- В мене є агентство нерухомості, купуємо нерухомість, здаємо в оренду, продаємо, займаємось будівництвом. В мене широкий профіль.

- В поліції стверджували, що ви займались колекторським бізнесом, наскільки ми розуміємо, то це купівля боргів банків або якихось підприємств. Чи Ви займались таким?
- Ні. Я купив, здається, одне приміщення через торги через банк і все. Це було «Золоте руно». А взагалі не викупляю боргів, не моє. А те приміщення було куплено з колекторської контори.

Сюжет UA:Рівне - тут. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень