Евакуація до Польщі: вже два міста більше не можуть приймати українських біженців

Одразу два мегаполіси вже переповнені, біженців занадто багато

В Польщі вже два великих міста не можуть прийняти українських біженців, які вимушено евакуювалися з різних регіонів України, рятуючись від війни. Варшава і Краків вже насилу справляються з потоком людей.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Так, влада Варшави й Кракова визнає, що міста вже не можуть прийняти нових біженців, бо можливості мегаполісів практично вичерпані. Протягом двох тижнів до Кракова приїхало близько 80-100 тисяч українців. Їх розміщували в готелях, також біженці знайшли притулок у друзів і родичів, які вже живуть і працюють в місті. Краків вже витратив майже всі гроші з бюджету, виділені на надзвичайні ситуації.

Ми не в змозі прийняти більше людей, ніж саме місто.

 

 Мова йде про роботу, місця в школах і дитячих садках, в службах офісу, наприклад, в якості соціальних клієнтів, їх хтось повинен обслуговувати, - розповіла Моніка Хілашек, прес - секретар мера Кракова. 

З подібною проблемою зіткнулася і влада Варшави. У лікарнях міста вже розмістили 1500 біженців, 2000 дітей прийняли до шкіл та дитячих садків. Але розміщувати людей нікуди. А самі біженці не хочуть їхати за межі мегаполісів. 

Проблема в тому, що вони хочуть залишитися або близько до кордону, або у великих містах, про які вони чули, в основному у Варшаві і Кракові, - скаржаться в уряді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень