Експерти перевірили якість вареної ковбаси
Фахівці центру експертиз "Тест" перевірили якість вареної ковбаси шести виробників
У тестуванні було досліджено 6 марок "Молочної" ковбаси, виготовленої по ДСТУ 4436: 2005.
У тесті брали участь марки "Алан", "Глобино", "Ятранчик", "Ювілейний", "М'ясна лавка", "Переяслав Укрпромпостач 95".
Жирність в ДСТУ для цих ковбас повинна складати не більше 22%.
У цьому пункті випробувань ковбаса "Ювілейний" не пройшла, точніше перейшла поріг - 25,1%.
Кількість глутамату натрію у ковбасі "Глобино" приблизно в 10 разів більша, ніж у інших. Сою ні у кого не виявили, а от крохмаль є в складі клітковини в ковбасі "Глобино".
Також гістологія дозволила виявити карагенан в складі "Ятранчик" і "Ювілейний". Цей компонент не є небезпечним, він є похідним морських водоростей, але в цій ковбасі його бути не повинно.
Єдина відмінна оцінка співпала і з адекватною ціною - ковбаса "Молочна" Алан" з ціною 155,48 грн за кг.
Оцінка "добре" у "М'ясної лавки" з ціною 159,98 грн /кг.
Три продукти отримали оцінки "задовільно", це
"Переяслав Укрпромпостач 95" (147,50 грн.), "Глобино" (116,98 грн.) і "Ятранчик" (165,08 грн.).
І нарешті, оцінка "погано" у найдорожчої ковбаси - "Ювілейний" (171,98 грн.), За невідповідність по жирності і наявності карагенану.
Джерело: Тест
Радіо Трек: НОВИНИ