«Епопея» з Думановським триває: у суді допитували свідків

Сьогодні відбулося чергове засідання в справі лікаря-хірурга Костянтина Думановського, що через суд вимагає поновити його на посаді та компенсувати заробітну плату

Нагадаємо, лікаря обласної лікарні звільнили через звинувачення в лікарській недбалості, що спричинила смерть 5-річного Миколи Антонюка майже рік тому.

На засіданні у четвер було допитано 8 свідків, серед яких медсестри та лікарі. Всі свідки були викликані відповідачем, тобто представниками КЗ «Рівненська обласна дитяча лікарня».

Зокрема, одна з медсестер засвідчила, що лікар Думановський відмовився прийняти пацієнта з невідомих причин. Натомість його приймав інший хірург, лікар Федір Аврука.

Запитували свідків також і про звільнення Думановського, втім, жоден зі свідків нічого ані про обставини, ані про причини цього не знав.

Втім, один зі свідків, лікар-неонатолог Олександр Шевчук все ж відзначив, що помітив порушення в організації роботи лікарів в ніч його чергування близько року тому. Далі пряма мова:

Я не є лікар-хірург, щоб коментувати всю цю ситуацію напряму, але чисто по організації хворому, дитині в даній ситуації, не було призначено інфузивну терапію, яка можливо могла б вплинути та відтермінувати результат захворювання

Наступне судове засідання, на якому будуть допитані інші свідки, серед яких і завідувач відділення педіатрії Рівненської обласної дитячої лікарні Оксана Лозова, 16 листопада о 15:30 в приміщенні міського суду.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень