Епілепсія! Рівнянам про домедичну допомогу людині під час нападу

Як діяти, що б не нашкодити?

Користувачів соцмережі Фейсбук спантеличив прикрий випадок, коли в одному з розважальних закладів Рівного жінка впала на ковзанці з симптомами, схожими на епілепсію. Домедичну допомогу їй надавав чоловік, який став свідком падіння і нападу у жінки.

Про те, як правильно діяти в такій ситуації, нам розповів керівник станції екстреної допомоги міста Рівного Валерій Ковальчук:

Якщо людина впала - чи це в черзі, чи це на вулиці, чи на катку, будь-де. Були короткочасні судоми, як правило прикушений язик і трішки піна з рота йде.

 

Таку людину в першу чергу - і це основна допомога – повернути на бік, бо може запасти язик і притиснути до тієї поверхні, на якій лежить людина.

 

Проходять судоми, то тоді можна підняти і запитати, можливо в неї в кишені є ліки, які вона зазвичай приймає в таких випадках.

Валерій Ковальчук також спростував необхідність накривати чорною тканиною людину, у якої почалися судоми. Це все він назвав людськими забобонами, які не мають ніякого наукового підґрунтя.

До слова, керівник станції екстреної допомоги також зазначив, що жінка, яка впала на ковзанці 1 січня - жива, і того ж дня поїхала додому.

Про прикрий випадок ми писали раніше тут

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень