Епіфаній звернувся до українців з важливим посланням

Про піст «в умовах жорстокої повномасштабної російської агресії»

Митрополит Епіфаній у перший день Великого посту нагадав українцям, що цей період - більше не про утримання від певних страв. Це, перш за все, час, коли ми маємо боротися «зі злом та агресією, зі страхом і панікою, з розчаруванням і безсиллям, з безнадією і розпачем».

Про це пише РБК-Україна із посиланням на публікацію глави ПЦУ у Facebook.

Великий піст на тлі війни

Глава ПЦУ нагадав, що третій Великий піст «ми розпочинаємо в умовах жорстокої повномасштабної російської агресії».

— Очевидно, що такі надзвичайні умови змінюють для багатьох із нас форму постування.

 

Натомість вони ще більше підкреслюють його сенс і важливість, адже Великий піст - це час особливої боротьби (насамперед духовної) зі злом та агресією, зі страхом і панікою, з розчаруванням і безсиллям, з безнадією і розпачем, - наголосив митрополит.

На його думку, головне «поле цієї боротьби» - серце людини. Тому кожному з українців необхідно «здобути перемогу насамперед всередині себе».

— Великий піст - гарна нагода для цього.

 

Як і раніше, переконаний, що жертовність, взаємна допомога, милосердя до ближніх справді є великим подвигом і значать набагато більше, ніж просте обмеження в їжі, - додав Епіфаній.

Він нагадав, що жертовне служіння наших воїнів, лікарів, волонтерів, капеланів, рятівників, благодійників та всіх інших, «хто кожен на своєму місці допомагає, захищає і піклується про благополуччя своїх ближніх в цих надтяжких умовах війни», є великим подвигом.

Користь посту для духовного здоров'я

На думку глави ПЦУ, Великий піст може бути дуже корисним для духовного здоров'я українців.

— Для визначення чітких орієнтирів, для звільнення від неправди й лукавства, для гартування внутрішніх сил, для віднайдення надії, утвердження у вірі, для припинення пустих суперечок, несправедливого осудження, розділення і незгод між українцями, для єднання й згуртованості, для зміцнення в боротьбі з ворогом, - пояснив митрополит.

Він додав, що коли «ми припинимо боротьбу внутрішню, духовно ослабнемо, здамося, то перемогу може здобути наш ворог».

— Тому нинішній піст - це не суто про заборони чи формальні обмеження, але насамперед про стійкість, терпіння, укріплення, відновлення наших духовних сил, - зауважив митрополит.

За його словами, «через витривалість, розважливість, молитву, через добрі діла, через жертовне милосердя до ближніх, яке Христос приймає як вчинене для Нього Самого - маємо здобути значно більше».

— Здобути ту унікальну зброю проти диявола і слуг його, здобути меч і броню, якими будемо від нападів лукавого міцно захищені.

 

Цей Великий піст - семитижневий піст жертовності та зміцнення, це шлях віднайдення у собі сил надалі боротися зі злом і рухатись вперед - з Богом, до Перемоги! - підсумував Епіфаній.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень