Екстремальне ЗНО: для яких випускників Рівненщини тестування стане справжнім квестом

Особливістю ЗНО-2017 є обов’язкова здача трьох ключових предметів для усіх одинадцятикласників

Головна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається 23 травня і триватиме до 16 червня. Додаткова сесія триватиме з 3 по 12 липня.

Головною особливістю ЗНО-2017 є те, що тестування з окремих предметів прирівнюється до державної підсумкової атестації, тобто до випускних іспитів у школах.

Тож ЗНО з трьох предметів, а це українська мова, історія України та математика, складати повинні усі цьогорічні випускники.

Як стало відомо, випускникам шкіл із віддалених районів Рівненщини доведеться готуватись до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) по-особливому. Мова йде про доїзд до пунктів тестування, які є не у всіх районах області. Так, наприклад, випускники із Радивилівського району здаватимуть тестування аж у Бродах. Бо ті пункти тестування – найближчі.

Зауважимо, що школи забезпечать доїзд у пункти тестування учасникам ЗНО із віддалених районів області. Але лише на ті предмети, які прирівнюються до ДПА. Якщо ж випускник, який, наприклад, хоче вступати в медичний виш, обрав четвертий предмет хімію чи біологію, а це не ДПА, то на його здачу випускник повинен добиратись самотужки. З цим, впевнена, будуть проблеми, тому на такі нюанси треба зважати, - повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (РЦОЯО) Лариса Середяк.

Також не варто чекати запрошення на ЗНО, яке у попередні роки надсилали поштою. Нині його треба друкувати самостійно.

Зауважимо, що майбутнім учасникам ЗНО можна спробувати свої сили у онлайн-тестуванні, яке є безкоштовним. Тести можна знайти на сайті Львівського РЦОЯО. Після їх здачі результати можна дізнатись вже за півгодини.

Нагадаємо, для допуску у пункт ЗНО при собі потрібно мати сертифікат ЗНО-2017 та паспорт, або свідоцтво про народження (серія та номер якого зазначені у сертифікаті). Запрошення – не обов’язково.

Цікаво, що у 2017 році на Рівненщині зареєстровано 9 282 учасника зовнішнього незалежного оцінювання. Це, кажуть у ЛРЦОЯО, трохи менше ніж у 2016 році. Інтерес до мов та гуманітарних предметів серед випускників Рівненщини зріс, відзначають спеціалісти. Навпаки зникла цікавість до здачі фізики та хімії. До слова, пунктів тестування із цих двох предметів на Рівненщини всього чотири, по два у Рівному та Сарнах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень