Експерти оцінили ризики загрози масованого удару по Україні 1-9 травня

До чого варто готуватися

Колаж: 24 канал

Після тривалої паузи експерти не виключають нового ракетного удару окупантів по Україні у період з 1 до 9 травня. Адже росіяни трохи накопичили вироблені ракети.

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів:

Можуть це зробити (ред. – масований ракетний удар), використовуючи морські або авіаційні носії, але є одне але. Вони обмежені в кількості носіїв – не використовують максимальну їхню кількість. Це сталось тому, що частина з них не може виконувати бойові задачі – вони відпрацювали свій ресурс та є аварійними.  Йдеться про літаки, які були вироблені за часів СРСР. Ресурс силової установки, вузлів, планеру вже вичерпаний. Після кожного польоту виконувались ремонт та обслуговування.

 

Розраховувати на масштабний удар росіяни не можуть, тому що вже обмежені в своїх можливостях.

При цьому Коваленко додав, що не варто забувати, що у росіян є альтернатива ракетам.

Використання дронів-камікадзе набагато дешевше, але ефект майже такий же. Росіяни постійно прив’язуються до таких дат, як 1 травня, 9 травня. Для Одеси це може бути 2 травня. Бачимо, що зараз вони акцентують увага на Одесі, – каже військовий експерт.

Військовий аналітик Олексій Гетьман також не виключає, що загроза ракетного удару зберігається, але при цьому каже, що зі стратегічного запасу далекобійних ракет у росіян залишилось не більше 15%.

Всі 100% вони використати не можуть, тому що певну кількість ракет вони вимушені тримати на Півночі, на Далекому Сході. Країна не може позбутись всього недоторканого запасу ракет. Пауза може свідчити саме про це.

 

Є інформація, що вони планують здійснити масовану атаку восени, напередодні похолодання, коли накопичать достатню кількість ракет, – поділився Олексій Гетьман.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень