Експеримент від Кабміну: українцям спрощено отримання виплат з Батьківщини за кордоном

Йдеться про пенсію та інші види соціальної допомоги, які зможуть отримувати втікачі від війни, що нині мешкають у Польщі

Відповідний експериментальний проєкт Кабмін ухвалив на своєму засіданні 11 серпня.

Мінсоцполітики провело низку нарад щодо проблемних питань громадян України, які тимчасово перебувають у Польщі. За результатами яких розробило експериментальний проєкт, що передбачає здійснення виплат шляхом переказу через АТ «Укрпошта» пенсій і грошової допомоги українцям, які тимчасово перебувають за межами нашої держави.

Новація спростить отримання пенсії й інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні одержували їх поштою та не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках.

Для того, щоб скористатися послугою з виплати та доставки пенсій чи іншої грошової допомоги за кордоном, необхідно надіслати до АТ Укрпошта відповідну заяву в паперовій або електронній формі.

Щоб оформити пенсію, не обов'язково приїжджати в Україну

Це можна зробити і за кордоном, розповіла в інтерв'ю Українському радіо заступниця голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

За її словами, одним зі способів звернення за призначенням пенсії є звернення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього, звісно, потрібно мати кваліфікований електронний підпис, скановані документи, які визначають право на пенсію - паспорт, код, документи про стаж. Якщо мало місце навчання, то це можуть бути документи про навчання - диплом, свідоцтво. Також обов'язково має бути документ, який визначить, як людина хоче отримувати пенсію - через пошту або рахунок в банку. Втім, перелік документів насправді невеликий, - наголосила представниця ПФУ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень