Ексочільниця МОЗ розповіла, як правильно користуватися антисептиком (ІНСТРУКЦІЯ)

Потерти долоні протягом 3 секунд не допомагає

Фото ілюстративне

Антисептик – це незамінний засіб, коли треба очистити руки, але води та мила поблизу немає.

Ексочільниця МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook наголосила, що антисептик мусить бути в кишені/сумці/рюкзаку сучасної людини.

на фото Уляна Супрун

Центр громадського здоров’я України дає такі рекомендації для вибору та користування антисептиком:

Не кожен антисептик, який продають майже на касі в супермаркеті, впорається зі збудниками. Обирайте той, який містить від 60–80% спирту або містить 2% хлоргексидину.

Антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук. Для цього слід використовувати 3 мл розчину, а це не менше 24–27 «пшиків» кишеньковим диспенсером (це той, що з дозатором). Якщо у вас такий, то просто відкрутіть дозатор та вилийте на руки не менш 3 мл. До речі, правильну кількість антисептика зазвичай вказують на інструкції до виробу.

 

Обробляти руки слід не менше 30 секунд. Це справді важливо, інакше небезпечні мікроби можуть вижити.

Багато бруду збирається під нігтями, тож особливу увагу приділіть їхньому очищенню. У разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри.

Тримайте антисептик якомога далі від маленьких дітей. Ці симпатичні баночки дуже притягують малечу, але спирт, який є в антисептику, дуже токсичний.

Антисептики засоби на основі спирту можуть швидко зменшити кількість мікробів на руках у деяких ситуаціях, але вони не панацея від усіх видів мікробів. Для видалення деяких з них ефективніші старі добрі мило та вода. Тому не нехтуйте цими видами гігієни, якщо вони доступні.

Віддавайте перевагу милу та воді, якщо:

  • Руки помітно брудні або жирні.
  • На шкіру потрапили шкідливі хімічні речовини, пестициди та важкі метали.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень