«Ефект авіації»: у Рівному незабаром може не бути маршруток

У Мінінфраструктури планують "викорінити" маршрутки

В Україні планують замінити пасажирські маршрутки до 2030 року.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян сказав під час спільного брифінгу з автоперевізниками, повідомляє Укрінформ.

До 2030 року на автошляхах України мають бути неоплани або їх аналоги. Володимир Омелян перед брифінгом провів зустріч з представниками автотранспортних компаній сфери внутрішніх автобусних перевезень.

У зустрічі взяли участь керівники компаній "Гюнсел", "Автолюкс", "Зелений слон", "А.Т.Н.". Також вони представили автобуси, які вже працюють на ринку внутрішніх перевезень, у дворику Міністерства інфраструктури.

Нововведення, зокрема, стосуються перевізників на міжобласних маршрутах – вони подаватимуть заявки на конкурс, а переможець підписуватиме договір на 5 років.

Омелян наголосив, що Міністерство інфраструктури хоче повторити “ефект авіації” і в залізничній, і в автобусній сферах.

«Все просто: прозорі правила, чесна конкуренція і, як наслідок, нова якість перевезень для пасажирів та нові можливості для бізнесу. Сьогодні точно ніхто не може сказати, що міністерство лобіює якусь одну компанію, утискає інших або вимагає щось поза законом. Що стосується внутрішніх автобусних перевезень, ми змінили правила, відкрили ринок – і результат сьогодні перед вами. Це - автобуси, які вже працюють на рейсах і перевозять пасажирів. Це - не виставковий варіант. Це - новий транспорт для наших людей», - додав Омелян.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень