«Дистанційне лікування скоро всіх нас зведе в могилу», – лікар-інфекціоніст

Він додав, що смертельним воно стане не для всіх, а для справді важких і тих, хто потребує допомоги

Такі сумні роздуми з'явилися у лікаря-інфекціоніста Київської міської лікарні №4 Євгена Дубровського після смерті пацієнтки у нього на чергуванні. Вона померла за декілька годин. Бо врятувати її було вже неможливо. Адже час був згаяний. Жінка 2 тижні лікувалася вдома. Мала щодня температуру 39 градусів і жодного разу лікар її за цей період не бачив.

Лише декілька консультацій по телефону. Стандартних. Таких, як кажуть майже всім. Знову три антибіотики. І знову надважкий стан – сатурація при поступленні 51%. І летальний випадок.

 

Винних не хочу шукати, адже вони є з багатьох сторін. Вся система надання допомоги – єдина велика проблема, - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Євген Дубровський.

На противагу цьому випадку, лікар навів інший, коли бабусю без жодних симптомів недуги рідні привезли в лікарню тільки тому, що вона живе сама і була налякана, що у неї пневмонія, як сказав лікар по телефону. 

Євген Дубровський пише:

Я не розумію, як стовідсотково впевнено оцінити стан пацієнта по телефону. Хворі постійно накручують себе, видають другорядні скарги за важливі, а про дійсно небезпечні моменти не можуть чітко відповісти. Лікарю на тому кінці дроту теж стає неспокійно.

 

Направляєш на аналізи, а у відповідь постійно чуєш, що на це піде декілька днів. Навіщо мені аналізи через декілька днів? Як швидко реагувати на зміни в стані хворого? Чи є там справжня задишка, чи то просто панічна атака? Чи то вірусна “пневмонія” жене лихоманку, чи вже розвивається ускладнення? Чи треба давати кроворозріджувальні чи краще утриматись?

Лікар зазначає, що має деякі ідеї, як це можна хоч трохи зараз поправити, коли дистанційне лікування зазнає повного краху. І закликав надсилати свої пропозиції щодо цього для обговорення.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень