Дворяни серед нас: ці прізвища свідчать, що ви нащадок князівської династії

Які українські прізвища свідчать про князівське походження

Українці мають такі прізвища, які свідчать про те, що їхні предки є потомками князівського роду.

Зокрема, це такі прізвища, які мають закінчення -йло (-айло, -ейло, -ійло, -ійло, -ойло, -уйло, -яйло). Розповідаємо, як звучать прізвища українців, які ймовірно походять з династії литовських князів, посилаючись на генеалогічний ресурс Рідні.

Які українські прізвища свідчать про князівське походження

  • Нечитайло. За поширенням на території України прізвище займає 978 місце і налічує 3964 носії, найпопулярнішими іменами є Олександр і Тетяна. Найбільше українців із прізвищем Нечитайло проживає на Наддніпрянщині, зокрема у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Запоріжжі.
  • Міняйло. Таке прізвище мають 3057 українців, за поширенням воно посідає 1349 місце. Найчастіше також зустрічається на Наддніпрянщині у містах – Запоріжжя, Полтава, Київ, Харків, Дніпро. Найпопулярнішими іменами є Олександр і Наталія.
  • Жмайло. На території України налічується 399 носіїв цього прізвища, яке найчастіше зустрічається у Таврії. За поширенням воно посідає 12381 місце, найбільш розповсюджене у Харкові, Бодакві, Вербках, Горностаївці. Найпопулярніші імена носіїв прізвища Жмайло – це Олександр та Валентина.
  • Мазайло. За поширенням це прізвище займає 167060 місце і налічує всього 15 носіїв по всій території України. Найчастіше це прізвище зустрічається у Запорізькій області. Популярні імена українців, які носять це прізвище – Роман та Олена.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень