«Дворняг» у Рівному значно поменшало

На вулицях Рівного стало вчетверо менше бездомних собак завдяки програмі КТП 1728

[media=74882]     

Таких результатів працівники КТП-1728 домоглися під час реалізації «Програми  контролю за безпритульними тваринами в 2012 – 2016 роках». Щоб надалі очищати вулиці від «дворняг», наступні чотири роки потрібно виділяти по 800 тисяч гривень з міського бюджету щороку. Про це говорили на бюджетній комісії Рівнеради у четвер. Членів комісії збентежило те, що в минулі роки комунальники просили 500 тисяч гривень, хоча собак було більше. Завідувач центру стерилізації КТП1728 Тамара Лук’янчук каже, що на потреби програми виділених коштів не вистачало – викручувалися за рахунок благодійних організацій. Між тим, нині, окрім витрат на паливо для машини, догляд за тваринами та виплати заробітної плати працівникам, потрібно ще й розширювати притулок, адже місця катастрофічно не вистачає.

     На вулицях міста перебуває 800 собак, мета - їх забрати. Куди ми їх можемо забрати, якщо вольєри у нас як були розраховані на 50 собак, так і розраховані?

Проте, депутати все одно мають сумніви щодо ефективності такої програми, адже стерилізація та вилов безпритульних собак проблему не вирішать. Під питанням лишаються господарі, які лишають своїх улюбленців напризволяще. Тварин привозять навіть з прилеглих сіл, в надії, що ті в місті не пропадуть.   

Чи погодить бюджетна комісія виділення коштів з міського бюджету на потреби притулку, наразі не вирішено. Розгляд питання перенесли на понеділок наступного тижня.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень