Дворічна дівчинка з Дубровиці встановила рекорд України

Вона назвала 194 столиці світу

Аріна Шугалевич із міста Дубровиця на Рівненщині, якій всього 2 роки та один місяць, встановила рекорд України. Дитина назвала 194 столиці світу, повідомляє УНН.

У фіналі конкурсу, який проводив Національний реєстр Рекордів України, мати Ірина Шугалевич перелічувала країни, а дитина називала столиці. Обдарована дівчинка також вказувала визначні місця. Для прикладу, коли називала столицю Італії - Рим, то додавала - Колізей, а з Парижем згадала Ейфелеву вежу.

"Спеціально до конкурсу не готувалися. Півроку тому купили атлас із країнами світу. Перед сном показували дитині, читали. Яким було наше здивування, що вона почала запам'ятовувати найскладніші назви столиць. Для прикладу, без проблем вимовила столицю Суринаму - Паранарібо. У мене вийшло не з першого разу. Завдяки таким заняттям дитина стала краще говорити. Ми й далі розвиватимемо пам'ять та ерудицію дитини. Однак поки не визначилися, яку сферу науки обрати", - розповіла матір рекордсменки.

Більше за дворічну Аріну столиць назвав 6-річний Лев Бондаренко з Харкова. Він перерахував 207 міст.

Національний реєстр Рекордів України" вручив обдарованим дітям сертифікати про "Максимальну кількість відтворених напам'ять столиць світу".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень