Два монастиря Рівненщини потраплять у стрічку про Героя України Віру Найдьонову

Автори ідеї вже привозили у Рівне короткометражку «Содлатики»

Сьогодні у Рівне приїхали оператори та продюсер документального фільму про непересічну особистість, героя України, директора аграрного держпідприємства «Асканійське» в селі на Херсонщині.

За словами одного з авторів ідеї Олександра Пушкіна, для фільму обрали аграрну тематику, оскільки саме цим наша країна славиться на увесь світ. А в основі 50-хвилинної кінострічки насправді лежать сучасні події, розповідає Олександр Пушкін:

 

 

- Долго думали, какой проект сделать, чтобы он не так прямо показывал вот ту боль, какая сейчас происходит и на Востоке Украины, и в стране в целом. Мы решили затронуть тему матерей, которые потеряли своих сыновей, мужей, и, скажем так, посвящая им этот фильм, поставили цель найти героиню, которая имела бы в жизни серьезную потерю семьи и, тем не менее, не сломилась и стала успешной женщиной и успешной любящей матерью.

 

В процесі тримісячного пошуку героїні знімальній групі порадили Віру Найдьонову. Коли кінематографісти приїхали знайомитися з нею, їх шокував рівень забезпеченості селян та розвиненості 1,5-тисячного населеного пункту Тавричанка. До слова, у цьому селі є безкоштовне футбольне поле та тенісний корт, натомість немає жодного бару. Також Віра Опанасівна доклала зусиль, аби звести у рідному селі церкву. Виявляється, за своє життя вона багато допомагала церквам по всій Україні, зокрема Корецькому та Дерманському монастирям, а отець з Житомира був її духовним наставником. Утім, 30 квітня, в переддень Великодня, у віці 67 років її не стало. Тож фільм вже присвячений її пам’яті.

Прем’єра стрічки в столиці  запланована на 7 серпня, а в Рівне кінострічку привезуть орієнтовно 10 серпня. Окрім кінозалів, фільм планують показувати в аграрних університетах, аби донести до молоді, що така професія – це теж модно та успішно. У кінотеатрах покази фільму планують зробити благодійними, а із виручених коштів звести пам’ятник Вірі Найдьоновій у її рідному селі у сквері, який вона заклала незадовго до своєї смерті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень