Два регіони в Україні виведуть школярів на навчання вже у серпні 

Натомість забезпечать їм два місяці канікул взимку 

В Україні готуються до непростого осінньо-зимового періоду. Зважаючи на можливі знеструмлення та проблеми з теплопостачанням, які воно може спровокувати уже дві області оголосили, що почнуть навчальний рік у школах в серпні. 

Першими таке рішення ухвалили в Чернівцях.

Діти повернуться за парти 19 серпня. Перший семестр триватиме до 29 листопада, другий - із 3 лютого до 6 червня. Осінніх та весняних канікул не буде, натомість зимові канікули триватимуть 2 місяці. 

В Івано-Франківську кажуть, що навчальний рік може початися взагалі 1 серпня, або 15-го. Це буде залежати від ситуації в країні.

Тобто почати навчання раніше традиційного часу у місті готові, але ще остаточно не визналися. 

За даними РБК, 1 вересня вийдуть на навчання у Рівному, Луцьку, Вінниці, Житомирі, Черкасах та в Одесі. 

У більшості областей зазначили, що освітні заклади мають достатньо автономії, аби самостійно ухвалити рішення про старт навчального року, чи, наприклад зробити 6 денний робочий день і працювати у суботу. 

 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень