«Дуже шкодять освіті»: в мережі запекла дискусія щодо скорочення літніх канікул удвічі

Пропозиція розділила українців

Українська вчителька історії Леся Хлипавка запропонувала скоротити літні канікули до 6 тижнів, чим викликала дискусію в мережі.

За її словами, дуже тривалі літні канікули (близько 12 тижнів) навіть без війни дуже шкодять освіті.

Отож є можливість надолужити навчання за рахунок частини літніх канікул і заразом зекономити частину ресурсів взимку, зробивши навпаки більшими канікули в прохолодну пору року, коли і світловий день менший і на опалення багато витрачається.

Крім того, за словами освітянки, вчителі витрачають восени близько місяця на те, аби школярі наздогнали та згадали пройдений матеріал минулого року. Педагогиня запевняє, що тривалий відпочинок у кінці навчального року шкодить освіті учнів.

А ще Леся Хлипавка поставила риторичне запитання: чи взяла якась місцева влада на себе таку ініціативу із зміни структури навчального року, адже ніхто не забороняє це робити на місцях без наказу/рекомендацій від МОН?

До слова, пропозиція Лесі Хлипавки була реакцією на нещодавні рекомендації Міністерства освіти щодо тривалості навчального року у ЗВО, ФПО та профтехах.

Про це ми писали у матеріалі:

Навчальний рік розпочнеться раніше, додадуться суботи: важливе оновлення від Міносвіти

Українці по-різному відреагували на пропозицію вчительки:

Oxana Panchenko

Польща вчиться весь червень включно, Німеччина і липень. У нас аби вже з 20 травня канікули..

 

Наталя Вернидуб

Я проти скорочення аж так канікул. Мені не зрозуміло, чому в сховищі не можна проводити якщо не повноцінний урок, то хоча б бесіди, читання? Діти тупо сидять в телефонах.

 

Olha Adamenko

Я однозначно проти таких недолугих рішень. Замість того, щоб оптимізувати навчальні програми, думають, як все це розтягти в часі. Наші діти не стануть від того нáвченішими, все буде тягомотно тягтися, лише в іншу пору року. Літо- це єдина пора, коли наші діти, маючи такі складні умови, мають можливість перезавантаження. 

 

Iryna Tkachenko

Треба спочатку порахувати скільки тягнутимуть електроенергії кондиціонери в кожному класі. Потім співставити з затратами електроенергії на опалення. А лише потім робити зміни.

 

Valerii Ostrovskyi

От-от. Я давно про це думав... Чому під час війни не є можливим перенести навчання із зими в літо? А натомість зимою економити ресурси... Комусь припиняться відпустки: моря, океани, закордони? Чи насправді проблемно діток «тримати» вдома взимку? Бо для багатьох батьків школа - це місце «спихання» своїх чад... І при цьому ще, звісно, повчатимуть, як їх виховувати

 

Раніше про розподіл канікул під час навчального року у Британії ми писали у матеріалі:

 «Щоб онуки не мучились»: чи варто зменшувати літні канікули і частіше відпочивати протягом року?

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень