Світлофор, освітлення, навчання ПДР: рівняни - про те, як запобігти загибелі людей у ДТП на вулиці Бандери

В аварії біля ресторану "Фламінго" у Рівному 2 січня загинула подружня пара

Ця ДТП викликала активне обговорення у соцмережі Фейсбук. Рівняни висловлювали свої думки щодо того, як попередити такі аварії:

Наталия Натали ... треба їхати помалу, коли нічого не видно, а не летіти. Тут винні усі: і водій, і ті, хто не може там поставити нормальне освітлення або світлофор! Тудою щодня діти до школи йдуть! Треба там 100% світлофор поставити поки ще хтось не загинув !!!!!

Максим Максимчук Давайте на кожному пішохідному світлофори ставити) я проїжджав за годину до того, що сталось. Там нічого не видно!!! Якийсь бухий мужик просто виставив руку в мою сторону і пішов по переході не дивлячись в мою сторону, от реально видно було тільки його руку! Там освітлення треба нормальне, як на центральній вулиці, і, звичайно, зменшення швидкості водіями, якщо вже існує така проблема освітлення!

Sergey Teologov Світлофор із кнопкою (на вимогу) вирішує це питання раз і назавжди. Але в такому випадку має стояти камера, яка фіксуватиме хто пішов/поїхав не так. Відповідно, і карати як пішоходів, так і водіїв. У Польщі це - звичне діло: автомобілі спокійно їдуть, поки не загориться червоний. У нас, правда, потрібно ще огорожу двометрову ставити під напругою, щоб уже точно тиснули кнопку. Інакше будуть бігти через дорогу, незважаючи на світлофор.

Роман Жданов Питання не в освітленні... Потрібно вдягати щось світловідбивне, на кшталт жилетів. Якщо соромно у такому ходити - то хоча б нарукавники, які легко знімаються. Сам був у схожій ситуації: людей спасло, що швидкість була десь до 30 км та ще й ліхтарик чи телефон тримали, його світло і вказало.

Сергій Саприкін По Соборній нібито освітлення нормальне, але ж поставили додаткові ліхтарі з обох боків, значить можна. Чому в проблемних місцях не зробити те саме? Так ні, треба спочатку щоб кров пролилась, а тоді вони вже репу свою чухають.

Рома Зух Вночі треба ходити в жилетці або хоча б з ліхтариком. Я сам водій і не раз були ситуації, коли нізвідки з'являється пішоход. До біди недовго...

Ira Shvaya Потрібно, щоб весь верхній одяг шили з свілловідбиваючими стрічками. Потрібно, щоб вивчення ПДР було включено в шкільну програму, починаючи з початкових класів із закріпленням в старших. Ми і більшої половини не знаєм,о що маємо знати про поведінку на дорозі.

Дмитро Стрихарчук Ira Shvaya Вивчення ПДР ВЖЕ включено в шкільну програму, навіть в садочку вчать. В ЗОШ для цього є навіть окремий урок ОБЖД. І поліція постійно в школу лазить дітей від навчання відволікає. Але збивають на переходах не діти. То може треба не школи мурижити, а водіїв? Для початку хоча б перестати продавати посвідчення водія. Бо ДАІ вже давно немає, а посвідчення купити як і раніше - не проблема.
Треба вести соціальну роботу саме з ВОДІЯМИ! Бо вони не розуміють що місто - це не автотраса, тут немає автодоріг, а є ВУЛИЦІ. Місто має бути безпечним і переходити дорогу має бути безпечно.
Щоб на переходах було видно людей, та і взагалі в любому місці ВУЛИЦІ. Окрім освітлення, треба ще правильну асфальтну суміш. Всі, хто був за кордоном, могли помітити, що в них асфальт іншого відтінку і він не блищить, коли мокрий так, як в нас, відповідно, він не відбиває світло фар. Ще дуже важливий фактор - якісна розмітка і щоб була в достатній кількості. В нас розмітки - менше необхідного мінімуму і якість дуже погана.
А оце все про школи, це - блаблабла, яке в жодній країні не дало ніякого результату.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень