ДТП з ексчленом виконкому Рівного: справу затягують - скаржиться дружина потерпілого

Істину має встановити суд

Рівнянка нарікає на затягування справи, яку розглядають у Рівненському міському суді. Йдеться про ДТП із колишнім членом Рівненського міськвиконкому Василем Царуком, який ще у 2020 році наїхав автомобілем на людину на пішохідному переході.

У вересні спливуть терміни, після закінчення яких обвинуваченого можуть звільнити від кримінальної відповідальності, побоюється дружина потерпілого Вікторія Кукла. Про це вона написала у Фейсбуці:

У 2020 р. Царук В.К. збиває людину на пішохідному переході і, справа вже 3-ій рік «тягнеться» у Рівненському міському суді.

 

8 вересня 2023 р. сплинуть строки, по закінченню яких обвинуваченого Царука В.К. буде звільнено від кримінальної відповідальності. Царук це знає і «хворіє», «хворіє» і його захисник.

 

Суддя клопотання про додаткові засідання не розглядає, прохання про привід обвинуваченого у суд ігнорує. Виявляється, що це не перевищення розумних строків розгляду справи. Простій у 10 місяців не є порушенням законодавства.

Натомість сам Василь Царук заперечує звинувачення у затягуванні справи. Каже, судовий процес розпочався аж через рік після аварії, і через війну є об’єктивні причини, чому засідання переносять.

Суд розпочав розглядати справу лише у червні 2021 року. Потерпілий все літо на засідання не приходив. Його прокурор шукав через це. І тільки у вересні потерпілий прийшов вперше у суд.

 

Потім війна почалася. Через повітряні тривоги і відключення світла переносили судові засідання.

 

Потім я зламав ногу у двох місцях. То не міг їздити у суд. Далі ще інфекцію підхопив, яка дала ускладнення – бронхіт.

 

А ще - дізнався, що маю право на безкоштовного адвоката, тож звертався за його призначенням.

 

Це теж зайняло час. Тому й виходило, що засідання переносили.

Справу давно можна було б врегулювати мирно, але потерпілий, пояснює Василь Царук, збільшує щоразу суму компенсації. Спочатку це була 1 тисяча доларів за те, щоб забрати позовну заяву. А тепер він просить 115 тисяч гривень, що, на думку обвинуваченого, надто велика сума.

Потерпілий (працівник РДГУ Валентин Кривцов) таку велику суму пояснює тим, що у нього начебто через ДТП був перелом ноги. 

 

Але він вже наступного дня після ДТП ходив, що неможливо при переломі. Також через місяць після ДТП, коли ми зустрічалися, він говорив, що у нього – розрив меніска (це хрящ у колінному суглобі), а не перелом.

 

На підтвердження ознак начебто можливого перелому він надав висновок КТ-дослідження з приватного медзакладу.

Обласна прокуратура теж вбачає ознаки затягування справи, повідомила Радіо Трек речниця відомства Оксана Жужельська. Але вдіяти нічого не може.

Бо офіційно і підозрюваний, і його захисник підтверджують свою відсутність довідками про хворобу.

 

Хоча одного разу обвинуваченого примусово доставляли на засідання суду, кажуть у прокуратурі.

Проте навіть, якщо терміни розгляду справи минуть, відповідальності колишній член виконкому не уникне, каже Оксана Жужельська, і потерпілі все одно зможуть вимагати відшкодування збитків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень