ДРУГА бустерна доза вакцини проти ковіду: кому вона точно не треба

А хто має її зробити, доки не почався «сезон»

В Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусу усім людям віком від 60 років, а також людям віком 18-59 років з хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19.

Згідно з повідомленням МОЗ, відповідні рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики затверджені наказом МОЗ №1249 від 19 липня 2022 року.

Зокрема, для другої бустерної дози рекомендують застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози для таких груп населення:

  • люди віком понад 60 років,
  • люди, які проживають у закладах догляду за літніми людьми,
  • люди з інвалідністю,
  • люди з імуносупресією,
  • люди віком 18-59 років з медичними станами, які підвищують ризик тяжкого перебігу COVID-19,
  • люди віком 18-59 років із численними хронічними захворюваннями, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19.

За результатами досліджень, додаткова доза мРНК-вакцини покращує захист від хвороби для людей віком понад 60 років і людей з імунодефіцитом.

Водночас попередні дані досліджень свідчать про те, що у молодих людей без хронічних хвороб користь від додаткової бустерної дози мінімальна. Тому здоровим людям до 60 років, вагітним без супутніх захворювань, що збільшують ризик тяжкого перебігу COVID-19, групам професійного ризику, таким, як медпрацівники, міністерство наразі не рекомендує отримувати бустерну дозу щеплення.

З січня в Україні всі повнолітні можуть отримати одне бустерне щеплення, якщо з часу отримання базового курсу вакцинації пройшло щонайменше 6 місяців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень