Дрова, якими у жодному разі не можна топити хату

Гроші в буквальному сенсі - на вітер

Заготівля чи закупівля дров на зиму - надзвичайно актуальна послуга. З метою економії енергоресурсів та на випадок вимушених знеструмлень для багатьох це можливість мати тепло вдома. 

Втім, для опалення домівок підходять далеко не всі дрова.

Тож які дрова не треба купувати для використання вдома?

  1. Хвойні породи деревини – сосна, ялина, туя та інші. Вони мають високий вміст смоли, яка не згоряє повністю та засмічує димохід та внутрішні частини топки. Крім того, це неминуче призведе до появи кіптяви.
  2. Листяні породи деревини, м'які породи, листяні породи деревини - липа, осика, тополя та інші. Ці дрова мають невисоку щільність і дуже швидко згоряють. Користі з них немає, через низьку питому теплотворну здатність.

Найкращими дровами для опалення вважають тверді породи, наприклад дуб, береза, граб та інші. Вони забезпечують стабільну робочу температуру в топці та високу питому теплотворну здатність.

Але зважайте, що дрова з бука, берези, ясеня важко розтоплювати, але вони можуть горіти сирими, бо мають невелику вологість. А у букових дровах дуже високий показник теплотворної здатності.

Такі породи, як вільха та осика, не тільки згоряють без утворення сажі, а й взагалі випалюють її з димаря. Березові дрова хоч і хороші для тепла, але при нестачі повітря в топці горять димно та утворюють дьоготь, що осідає на стінках труби.

Єдиний недолік ідеальних для опалення дубових дров – це те, що вони погано розколюються, як і дрова з граба.

Джерело: Знай.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень