Хто з рівнян дозволив пересадити свої органи після смерті

Таких свідомих поки небагато

Фото зі zmina.info

11 людей на Рівненщині дали дозвіл на пересадку своїх органів після смерті. Це вдвічі більше, ніж було минулого місяця. У числі таких посмертних донорів органів - військова волонтерка Вікторія Клімчук, депутат міськради Рівного Святослав Клічук. 

Вікторію Клімчук підписати дозвіл на вилучення органів підштовхнуло те, що пересадки органів колись потребували її хвора на рак мама, а ще - одна знайома, яка навіть їздила до Індії, щоб провести необхідну для життя трансплантацію. Але остання так операції і не дочекалася: померла. 

Вікторія Клімчук каже: 

Якщо поставити себе на сторону людини, яка чекає цю трансплантацію, або на сторону батьків, діти яких чекають на цю трансплантацію — неможливо навіть собі пояснити, як можна пожаліти свій труп, який уже не є людиною, і не врятувати когось.

 

А депутат Святослав Клічук розповів, що його на посмертне донорство надихнула знайома, яка теж пішла на такий крок, а ще  - інформація про успішну пересадку серця 6-річній дівчинці. Тож він аргументує:

Для донора такий крок нічого не коштує, а комусь може допомогти. 

 

Як стати посмертним донором

Для цього треба звернутися у центральну міську лікарню Рівного. У ній діє єдиний в області центр трансплант-координації. Там необхідно написати відповідну заяву. При собі треба мати паспорт та ідентифікаційний код. 

Хто не може бути донором органів

Люди з онкологічними, вірусними захворюваннями, в тому числі з вірусними гепатитами, не можуть бути донорами органів.

Джерело: Суспільне: Рівне

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень