Доводив до самогубства дітей: у Польщі жорстко покарають 24-річного заробітчанина з України (ФОТО)

«Синій кит у новому образі» (с)

У польському місті Познань затримали 24-річного українця, який через Мережу пропонував дітям приєднатися до суїцидальної гри «Синій кит» у новому образі». Чоловік надсилав дітям завдання: вони мали завдавати собі каліцтв, а останнім етапом гри мало б стати самогубство.

Як повідомляється:

Співробітники Департаменту боротьби з кіберзлочинністю Польщі підозрюють, що чоловік закликав неповнолітніх до каліцтв та самогубства.

Про це повідомляють Yavpl та TVP3. Зазначається, що порушник шукав російськомовних підлітків через мережу «Вконтакте», й тим, хто погоджувався приєднатися до гри, надсилав завдання.

«Спочатку це були, здавалося б, нешкідливі дії на кшталт надсилання зображення кита.


Однак щоразу завдання ставали все більш небезпечними, – йдеться у повідомленні. – Наприклад, чоловік наказував дітям дивитися психоделічні фільми чи надсилати світлини, на яких учасники гри сидять на підвіконні у хмарочосі».

За даними видання, наступні завдання були пов’язанні із завданням каліцтв, а останнім етапом гри мало б стати самогубство.

Зазначається, що дві дівчини, одна з яких проживала неподалік Познані, а інша – у Нижній Сілезії, взяли участь у «грі».

В однієї з них – українського походження – виявили «чимало ознак каліцтва».

Українцеві закидають підбурювання неповнолітніх до завдання собі шкоди, а також до скоєння самогубства. Поліція та прокуратура подали заяву про тимчасовий арешт підозрюваного.

Зазначається, що «групи смерті» – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків.


Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні «завдання» – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео.

Кінцевою метою «гри» є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру.

Вперше про «групи смерті» на кшталт спільнот «Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди меня в 4:20» заговорили ще у травні 2017 року в Росії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень