«Довгоочікувана перемога»: «скіфське золото» повертається в Україну!

Це понад 560 предметів з музейного фонду, загальна вартість колекції - близько 10 млн євро

Фото із сайту De Telegraaf
Фото із сайту De Telegraaf

Справу про «скіфське золото», яку розглядали впродовж 7 років, сьогодні закрили.  

Апеляційний суд Амстердама  ухвалив рішення про перевезення до України колекції кримських музеїв, яку у 2014 році вивезли до Нідерландів.

Йдеться про понад 560 предметів з музейного фонду України. Це археологічні знахідки вартістю близько 10 млн євро, повідомляє РБК-Україна з посиланням на De Telegraaf.

– Довгоочікувана перемога України в суді Амстердама! «Скіфське золото» повернеться до України. Вдячний суду за справедливе рішення, а командам Мін’юсту, МЗС та Мінкультури – за результат. Ми завжди повертаємо своє. Спочатку повернемо «скіфське золото», а потім і Крим, – написав у своєму  Twitter президент України Володимир Зеленський.

Ще до рішення щодо подальшої долі «скіфського золота» прем'єр Денис Шмигаль припустив, що воно може зберігатися у Києві.

– Україна визначиться із місцем зберігання «скіфського золота» після того, як отримає рішення суду, це може бути заповідник «Софія Київська», – повідомив  Денис Шмигаль.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень