Досить жертв! Зеленського просять заборонити TikTok в Україні

Додаток навіть прирівнюють до «груп смерті» у ВК

Електронна петиція із закликом «розглянути можливість заблокувати TikTok в Україні» з’явилася напередодні на офіційному сайті глави держави.

Автор звернення – Денис Алейніков – пише:

Останні події в Україні пов'язані з застосунком TIK TOK викликає занепокоєння у суспільства, підлітки стають жертвами відео в тік тоці про те, що потрібно наковтатись таблеток, і це не єдиний випадок. В США цей додаток є забороненим.

 

Прохання розглянути можливість заблокувати ТІК ТОК в Україні, адже це небезпечний онлайн застосунок для наших дітей.

Підтримує заборону соцмереж, в яких немає контролю за шкідливим для дітей контентом, зокрема й Tik Tok, Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба.

Про це дитячий омбудсмен сказав в коментарі УНН, додавши, що відповідне рішення може прийняти Верховна Рада:

Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер — власник Tik Tok має так само, як у Facebook чи Youtube, контролювати контент і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту. Цього якраз у Tik Tok і немає.

 

Хочу вам сказати, що буквально сьогодні вдень мені телефонувала директорка однієї з шкіл поблизу Києва, і вона сказала, що тільки вони зібрали більше 10 тисяч підписів від вчителів і батьків щодо заборони Tik Tok, – повідомив Кулеба.

Він зауважив, що відповідна практика на сьогодні є і в інших країнах, наприклад у США та Італії.

Нагадаємо: днями Україну сколихнула новина про двох 7-класниць із Боярки, які прямо у школі під час перерви наковталися пігулок. Обидві учениці випили по 40 таблеток «Дротаверину», одна зі школярок померла.

Наступного дня подібна історія сталася ще й в Умані на Черкащині. Але цього разу це були 8-класниці, які випили по 10 таблеток того ж препарату. Минулося без жертв.

Трагедію на Київщині пов’язують зі згубним впливом інтернету. Зокрема, 12-річна школярка, яка вижила, розповіла поліції, що про таблетки вони з подругою дізналися із соцмереж. Журналістам поліцейські згодом розповіли, що йдеться про TikTok.

До речі, підтримання петицію можете ТУТ. Для розгляду її президентом потрібно зібрати 25 тис. підписів.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень