Дорога і дешева зубна паста: яка між ними різниця

І чи варто переплачувати

Чистити зуби потрібно двічі на день. Тож зубна паста — предмет щоденного використання і обирати її треба правильно. Виробники пропонують різні пасти – на будь-який смак та гаманець. Ціна засобу залежить від характеристик та маркетингу.

Недорогі пасти

Перш за все, дивлячись на різні ціни зубної пасти, складається враження, що причина у складі товару. Зазвичай недорогі екземпляри містять найпростіші абразиви, крейду і різноманітні дешеві віддушки. Варто зазначити, що грубі абразивні матеріали, використовувані при виготовленні недорогих зубних паст, не лише не дають видимого ефекту, але і можуть травмувати зубну емаль.

Дорожчі пасти

Дорожчий і бережніший діоксид кремнію здатний давати кращий візуальний ефект чищення та полірування. Багато паст містять особливі ферменти, призначені для розщеплення залишків їжі і одночасно полірують емаль без небезпечного впливу абразивів, вартість таких паст апріорі вища звичних екземплярів. Велику роль у цінотворенні відіграють технологія виготовлення та розрекламований бренд.

Що додають у пасту

Крім усього іншого, пасти можуть містити додаткові домішки, які безпосередньо впливають на вартість товару. До них відносяться триклазан, хлоргексидин, фтор, які надають антибактеріальний ефект. Також виробники додають дешевий і зовсім не корисний для організму лаурил сульфату натрію, ефірні олії, натуральні трави, які володіють заспокійливою дією, солі і навіть підсилювачі кольору і смаку, наприклад, м'ята і лимон.

Для того, щоб зробити правильний вибір, який не вдарить по гаманцю і одночасно принесе очікуваний результат, необхідно забути про рекламу і навчитися читати склад, адже навіть недорога паста може дати очікуваний результат і принести відчутну користь.

Джерело: Ukr.Media.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень