Доплати військовим: стало відомо, хто отримає по 50 000 грн у квітні

Це може стосуватися навіть тих, хто перебуває у тилу

В Україні скасували доплати у розмірі 30 тисяч гривень військовим, які не виконують бойових завдань. При цьому в Міноборони заявили про доплати у розмірі 50 тисяч гривень навіть тим, хто перебуває у тилу.

Юрист Олександр Золотухін розповів, хто саме може розраховувати на такі доплати згідно з новими змінами до законодавства.

За його словами, виплати у розмірі 50 тисяч гривень надаються не лише у разі виконання військовослужбовцям бойових завдань, а можуть також бути закріплені за певним управлінням.

Тобто військовий може, наприклад, проходити службу у Києві, але при цьому отримувати додаткову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень.

 

Водночас інші військові можуть бути набагато ближчими до фронту (але ця територія вважатиметься тилом), і при цьому отримуватиме лише базову заробітну плату.

 

Кому у квітні виплатять по 30 тисяч гривень

Ті бійці, які проходять службу на територіях, занесених до районів ведення бойових дій, отримуватимуть по 30 тисяч гривень. Список таких районів щомісяця визначається Головнокомандувачем.

Водночас захисники, які живуть у польових умовах, але не в районах, які вважаються територіями ведення бойових дій, не отримають додаткової винагороди.

Хто отримає 100 000 тисяч гривень 

По 100 000 грн у квітні, як і раніше, зможуть отримати військові, які перебувають на першій лінії зіткнення з ворогом.

А от якщо бійці перебувають на другій лінії та періодично завозять на передову необхідні боєприпаси тощо, на таку доплату вони не можуть розраховувати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень