Добровольчі формування м. Рівне залишили без фінансування навіть на їжу? (ФОТО)

Війна, Народ та Влада

Ми всі чули про «Тероборону». Віднедавна вона стала підрозділом ЗСУ, і всі люди там – отримують заробітну плату. Як військові.

Натомість «Добровольчі формування територіальних громад» (ДФТГ) складаються з людей, які жодної платні не отримують, але проходять відповідний вишкіл, бойове відпрацювання та навчання.

Здебільшого це люди, які віддають військовій підготовці та службовим обов’язкам більшу частину свого дня на відповідних базах у межах своїх населених пунктів.

Фінансуються ДФТГ в Україні з місцевих бюджетів, але фінансуються погано. Наприклад, в Рівному, як нам кажуть, їм навіть перестали виділяти кошти хоч на якесь харчування.

Про свої проблеми вони пишуть у ФБ:

Повномасштабна військова агресія зі сторони росії проти України стимулювала громадськість об’єднатися і стати на захист своїх міст. Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», у територіальних громадах почали створюватися добровольчі об’єднання.

У березні цього року в Рівному з’явилися добровольчі формування територіальних громад. Нині бійці залучені до охорони певних позицій міста та критичної інфраструктури. Схожі підрозділи діють й в інших обласних центрах.

Так, члени рівненського ДФТГ зустрілися із луцькими колегами, аби обмінятися досвідом, обговорити питання підвищення ефективності функціонування добровольчих підрозділів і їх подальшої взаємодії. Зважаючи на те, що перед Рівненщиною і Волинню стоять схожі виклики та загрози зі сторони росії через провокації із сусідньої білорусії, бійці обговорили проблемні моменти щодо оборони територій.

Разом із тим, постало питання забезпечення добровольчих підрозділів. Нині бійці справляються фактично власними силами, аби захистити свої міста та їх мешканців.

 

І якщо в сусідньому Луцьку ще спостерігається підтримка міста в забезпеченні потреб добровольців, то у Рівному в цьому плані складніше.

 

Наразі добровольці намагаються достукатися до місцевої влади, аби в Рівному прийняли програму підтримки добровольчих формувань.

 

Адже саме вони першими у разі наступу ворога залучаються до оборони міста і від їхнього забезпечення залежить, наскільки Рівне зможе протистояти цьому.

Тим часом рівненські та луцькі добровольці домовилися надалі взаємодіяти.

Віримо, що разом нам все вдасться, наші міста вистоять і Україна переможе!

Фото з цитованого ФБ-допису

В коментарях під цим дописом люди висловлюють підтримку ДФТГ і кажуть, що не розуміють дій влади.

Ми ж викладаємо нижче посилання на допис Юридичної сотні, який дозволяє краще зрозуміти – що ж воно таке «Добровольчі формування територіальних громад»: як вони формуються, взаємодіють та фінансуються.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень