До уваги рівнян: Верховна Рада розширила права пацієнтів у психіатричних закладах

Нардепи підтримали відповідні законопроекти

У вівторок, 14 листопада народні депутати підтримали законопроекти, які розширюють права пацієнтів у психіатричних закладах.

Тепер вони зможуть самостійно звернутися до суду та отримати альтернативний висновок щодо стану свого психічного здоров’я. А раніше дозволена законодавством практика примусової стерилізації недієздатних осіб стає історичним ганебним фактом, - ідеться на Урядовому порталі.

Урядовці пояснюють: раніше людина, до якої були застосовані примусові заходи медичного характеру, не могла самостійно звернутися до суду з проханням розглянути питання про доцільність продовження щодо неї такої психіатричної допомоги.

Це, фактично, самостійно вирішував представник лікарні. Як і те, наскільки доцільним буде перебування пацієнта у залі суду.

Тож тепер, завдяки змінам, пацієнти зможуть самостійно звернутися до суду та отримати альтернативний висновок щодо стану їхнього психічного здоров’я.

При цьому участь пацієнта у судовому засіданні стає обов’язковою.

Перегялнути тексти законопроектів 4449 та 1242 можна ТУТ і ТУТ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень