На Рівненщину привезуть чудодійну ікону

Вже незабаром

Це ікона Богоматері «Запашний цвіт» (Ізмаїльська). Кажуть, що найбільше людей вона зцілила від безпліддя, втім, допомагала і від інших недуг, приміром, від лейкемії. 

Ця ікона схожа з іконою Божої Матері «Нев'янучий цвіт». У давніших образах відмінність полягала в тому, що Богородиця тримала розпущену гілку в руках. Зараз ця різниця не дотримується, і тому прийнято вважати, що це один і той же образ.

Ізмаїльська ікона «Запашний цвіт» була написана в XIX столітті, імовірно грецьким іконописцем. Вона була сімейною іконою благочестивих жителів міста Ізмаїла на Одещині Георгія і Марії (прізвища залишилися невідомі), і тому на іконі присутні небесні покровителі цього сімейства – святі великомученик Георгій Побідоносець і рівноапостольна Марія Магдалина.


У 1937 році ця родина подарувала ікону Ізмаїльському чоловічому монастирю. Але у 1962 році його закрили. А ікона потрапила у Преображенський собор міста Болграда, завдяки чому і вціліла. А повернули її знову до монастиря через три роки після його відкриття - у 2004 році. У цьому ж році вона вперше замироточила. 

На Рівненщині ікона перебуватиме з 23 червня по 8 липня. Графік її перебування у храмах обіцяють оприлюднити пізніше. 

За інформацією Рівненської єпархії УПЦ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень