У каву гурмани часто додають оливкову олію, лимонний сік, вершкове масло, вершки, молоко чи навіть сироп.
А от для чого додають сіль, розповіли медики.
Вважається, що спершу каву з сіллю почали вживати мешканці країн Азії та Африки, аби запобігти зневодненню організму. Таким чином додавання дрібки солі допомагало підтримувати водно-сольовий баланс в організмі.
Ще одна версія — через те, що вода в країнах Азії є жорсткою, щоб пом’якшити воду, додають сіль.
Насправді все просто. Якщо додасте трохи солі у цей напій, його смак покращиться в рази.Сіль здатна маскувати гіркоту. Такі висновки наукових досліджень.
Цікаво, що такий трюк працює не тільки з кавою. Будь-який гіркий продукт стає смачнішим із сіллю.