Для чого потрібна колюча сторона терки? Вас дуже здивує відповідь на питання

Неочевидне застосування

Багато людей досі не знають, для чого на тертці колюча сторона, хоча користуються пристосуванням десятиліттями. Грань з отворами у формі зірочок багато хто взагалі не використовує, адже вона швидко забивається і важко вимивається. Однак вона може бути корисною. Впевнені, що вас дуже здивує відповідь на питання, навіщо потрібна колюча сторона на тертці насправді.

Помилкове використання колючої грані

Деякі кулінари чистять рибу від луски на цій грані, але так краще не робити. Інакше відмити тертку буде важко. Для чищення риби краще купіть спеціальний ніж.

Для чого потрібна колюча сторона терки - 5 корисних застосувань

  • Колюча грань на тертці радянськими господинями використовувалася для того, щоб подрібнити фрукти і овочі в пюре. Це було зручно для дитячого харчування. У той час готове пюре не продавалося, а міксерів і блендерів ще не винайшли.
  • В західних же країнах колюча грань на тертці частіше застосовується для подрібнення спецій. На ній зручно розтирати в пил мускатний горіх, бодян, палички кориці, корінь імбиру.
  • На колючій стороні дуже зручно натирати цитрусову цедру. Готові дрібні шматочки виходять ідеального розміру для додавання в тісто.
  • Ще одне корисне застосування грані терки із зірочками - виготовлення домашніх панірувальних сухарів. Просто потріть на тертці сухий батон, і у вас вийде ідеальне панірування.
  • Останнє застосування колючою грані - виготовлення шоколадної крихти. Натріть на ній шоколад в пил і посипте десерт або напій.

Як відмити колючу грань на тертці

Сторону з отворами-зірочками не можна терти губкою, інакше просто зіпсуєте виріб. Колючу грань на тертці дуже зручно чистити старою зубною щіткою.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень