Що не можна ремонтувати суперклеєм: поради, які варто знати кожному

Суперклей деякі речі може безповоротно зіпсувати

Суперклей, разом із подібними клеями, може бути неймовірно корисним у домі. Однак, є певні предмети, на яких ви повинні уникати його використання, щоб запобігти шкоді.

Хоча суперклей часто є найліпшим рішенням, важливо пам’ятати про обмеження, коли справа стосується конкретних завдань, адже не кожен об’єкт або матеріал підходить для склеювання за допомогою цього клею.

Матеріали, не придатні для суперклею

 

  1. Суперклей і папір

Хоча технічно папір можна склеїти суперклеєм, це не рекомендується. Клей створює на папері прозору плівку, що погіршує його вигляд.

  1. Суперклей і скло

Суперклей може тимчасово склеїти скло, але це ненадійне рішення. Лужна природа скла може з часом послабити зв'язок.

  1. Деякі типи пластику

Уникайте використання суперклею на таких матеріалах як поліетилен, поліпропілен та тефлон, якщо поверхні попередньо не були оброблені праймером або активатором.

  1. Силіконова гума та м’яка шкіра

Не рекомендується склеювати силіконову гуму, м’яку шкіру або еластичні матеріали за допомогою суперклею, оскільки їх з’єднання, ймовірно, буде недовговічним, особливо з матеріалами, схильному до впливу води.

  1. Електричні компоненти

Важливо не використовувати суперклей на електричних контактах і з’єднаннях, особливо на роз’ємах зарядки. Суперклей має недостатню провідність і може призвести до пошкодження компонентів і плат. Уникайте його використання в ситуаціях, коли може знадобитися пайка, щоб запобігти потенційним ризикам, наприклад опікам.

  1. Для нігтів

Слід уникати використання суперклею для наклеювання нігтів через потенційно шкідливі хімічні речовини та агресивний характер клею, який може викликати подразнення шкіри.

Знаючи, для чого не можна використовувати суперклей, ви зможете забезпечити належне поводження з матеріалами та поверхнями, уникаючи небажаних наслідків або пошкоджень.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень