Дві дивні яскраві цятки в небі: що це та як довго їх будемо бачити

Дивне явище на небі помітили українці

Фото: Клуб аматорів астрономії Астрополіс

Яскраві цятки в небі, які світяться в нічний час, деякі користувачі мережі сприйняли, як літальні апарати, пов’язані з війною.

Астроном Микола Чепурний повідомив, що дивне явище в небі не має ніякого стосунку до авіації чи дронів. Це доволі рідкісна астрономічна подія – «парад планет» через зближення Венери та Юпітера.

«Лякатися цих цяток в небі не варто. Це дві яскраві планети: Юпітер та Венера. Це своєрідний парад планет. Максимальне зближення між Юпітером та Венерою буде спостерігатися сьогодні і завтра, якщо, звичайно, на небі не буде хмар. Юпітер поступово переміщується на захід, а Венера піднімається вгору. Завтра вони будуть на мінімальній відстані одне від одного», - розповів сайту ТСН.ua Микола Чепурний, астроном-аматор, член правління київського клубу любителів астрономії «Астрополіс».

Експерт додав, що планети рухаються досить повільно. І спостерігати їхню близькість одна від одної можна буде ще два тижні.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень