Дві дивні яскраві цятки в небі: що це та як довго їх будемо бачити

Дивне явище на небі помітили українці

Фото: Клуб аматорів астрономії Астрополіс

Яскраві цятки в небі, які світяться в нічний час, деякі користувачі мережі сприйняли, як літальні апарати, пов’язані з війною.

Астроном Микола Чепурний повідомив, що дивне явище в небі не має ніякого стосунку до авіації чи дронів. Це доволі рідкісна астрономічна подія – «парад планет» через зближення Венери та Юпітера.

«Лякатися цих цяток в небі не варто. Це дві яскраві планети: Юпітер та Венера. Це своєрідний парад планет. Максимальне зближення між Юпітером та Венерою буде спостерігатися сьогодні і завтра, якщо, звичайно, на небі не буде хмар. Юпітер поступово переміщується на захід, а Венера піднімається вгору. Завтра вони будуть на мінімальній відстані одне від одного», - розповів сайту ТСН.ua Микола Чепурний, астроном-аматор, член правління київського клубу любителів астрономії «Астрополіс».

Експерт додав, що планети рухаються досить повільно. І спостерігати їхню близькість одна від одної можна буде ще два тижні.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень