Дівчина виміряла набережну Дніпра фалоімітатором

Провокаційний перфоманс привернув увагу перехожих. Аж занадто

Так уже склалося, що в нашій країні дуже люблять мірятися ...можливостями.

Особливо це стосується тих, хто стоїть «біля керма» міста. Хтось кричить, що у них найбільша ялинка, у когось - найвищий прапор, десь - найдовша набережна і так далі.

Так ось: є людина, яка в не згодна з подібною системою вимірювання пам'яток. І для того, щоб змусити людей про це задуматися, вона організувала досить провокаційний перфоманс.

Олена Загребельна - художник-перформер із Дніпра.

Факт того, що люди звикли хвалитися чимось «найбільшим», що є у них в місті, дівчина вважає безглуздим. У неї є своє бачення того, на чому варто було б робити акцент і до чого необхідно прагнути. І оскільки говорити про це словами було б занадто просто і нудно, Олена вирішила привернути увагу до теми досить зухвало.

Якщо вже всі так люблять мірятися своїми «великими» пам'ятками, вона вирішила виміряти нашу набережну - найдовшу набережну в Європі, якщо хто не знав - у членах.

Мені здається, що безглуздо вимірювати пам'ятки міст в розмірах. Це щось таке патріархальне і дегенеративне. Мені хотілося б хвалитися тим, що, наприклад, у нас знаходиться той самий університет, де хочуть вчитись люди з усього світу. Або у нас є вчені, які отримали Нобелівську премію. Що-небудь таке.

 

Сам член якраз і символізує цю дегенеративність. Паралелі шукайте самі. Я залишаю кінцівку відкритою для будь-яких домислів, - пояснила дівчина.

Оскільки на вимір всієї набережної пішло б кілька днів, дівчина вирішила захопити основну прогулянкову частину - від ресторану Coast до готелю «Парус». Головний інструмент - «польський незайманий», який вона використовувала як лінійку. Отже, відстань від таблички «Тільки для членів яхт-клубу» до Шара - 3542 члени.

До речі, цих нелегких, але безумовно важливих сантиметрів вистачило, щоб побачити весь калейдоскоп емоцій на обличчях перехожих:

Йшли двоє чоловіків. Один іншому сказав, мовляв, якби я була хлопцем - він би мене у ** ал (прим. ред. - вдарив). Явно потрібно з ними поговорити, але вони швидко пішли і я не встигла. А так, в основному, всі сприйняли це позитивно. Особливо, коли я говорила їм кількість, їм подобалося. Ну і я підтримувала людей інформаційно в тому плані, що це - найдовша набережна, якщо до цих пір так ніхто і не зрозумів, - каже Олена. 

Все йшло, як по маслу, аж до Дніпровського цирку - там, навпаки на набережній, дівчину зупинили патрульні. Хтось із перехожих поскаржився на те, що відбувається, і попросив вжити заходів, через що інспектори наполягли на тому, аби вона припинила перфоманс. Іншого виходу, як підбити невеликий підсумок і розходитися, не було. Інакше б вечір художниця провела у райвідділі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень