Дитяча тривожна валіза: які ліки та речі обов’язково треба взяти. Поради педіатра

Перегляньте свої тривожні валізки

Фото з мережі
Фото з мережі

Через війну росії проти України люди змушені залишати свої домівки. Оскільки зараз не можна спрогнозувати, що ж буде завтра, то потрібно бути готовими до найбільш непередбачуваного розвитку подій.

У таких випадках важливо, аби була зібрала тривожна валізка. Особливо ретельно варто зібрати валізку для дітей.

Педіатр Марія Шемет-Іванова розповіла, якою має бути дитяча тривожна валізка.

Насамперед тривожна валіза має бути не камуфляжною та не нагадувати військову, беріть сучасний та надійний рюкзак, який можна легко нести на значну відстань.

В аптечку варто взяти ті ліки, які дитина приймає постійно при якихось хронічних станах — жарознижувальні, які є і знеболювальними (Ібупрофен/Парацетамол), фізіологічний розчин (ним можна промити невеликі рани, промити око, ніс, рот), пластир, бинт.

Якщо у дитини є алергія на щось, то обов'язково треба взяти з собою препарат проти алергії. Якщо дитина має бронхіальну астму чи мала анафілактичний шок на якісь харчі, то подбайте про відповідні препарати, які призначив лікар. Бо у сховищах часто ці проблеми загострюються дуже швидко. І ви не знаєте, чи будуть поруч тварини або їжа, на яку дитина реагує.

Візьміть у валізу цукерки, які можна розсмоктувати (для дітей, які вже їх їдять). Для дітей до 5 років це мають бути цукерки на паличці. Це відвертає увагу, знеболює горло, зменшує кашель.

Обов'язково беріть воду.

Ще покладіть плед чи каримат, улюблену іграшку дитини (яку вона сама вибере), документи, просту їжу.

Дитині обов'язково варто почепити бейдж чи покласти записку у кишеню одягу, написати фломастером на руці або животі її ім'я, прізвище, дату народження, контакти батьків.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень