Діти 90-х можуть збагатитися: фантики від жуйок Turbo продають за шалені гроші

Оригінальні вкладиші на міжнародних майданчиках продають по 400 доларів

На міжнародних онлайн-аукціонах збільшився інтерес до фантиків від жуйок Turbo, які були особливо популярні на пострадянському просторі у 90-х роках, пише The Page.

Нещодавно на маркетплейсі з аукціонною системою торгів Violity фантик продали за 6,5 тис. грн, але це не рекорд. Власник зізнався, що в дитинстві виміняв цей вкладиш у сусіда, і фантик пролежав у книжці 35 років.

Влітку такий же вкладиш реалізували за 10,5 тис. грн.  

Оригінал вкладиша Turbo №1 вважається раритетом. Як повідомляє журнал Violity, фантик номер 1 з автомобілем Opel Ascona CD 1981 року маж найбільший попит серед колекціонерів, адже це перша серія, яка розійшлася ще до того, як популярність Turbo захопила СРСР наприкінці 1980-х. Жуйку почали випускати у 1983 році.

Загалом на сайті зараз майже 12 тис. лотів з вкладишами з діапазоном цін від 10 грн за штуку до 1 тис. грн за набір.

Крім Turbo, турецька фірма Kent випускала також трансформери, які чомусь такої позачасової популярності не набули. Чому культовими стали саме машинки, важко відповісти. Але з високою ймовірністю, ці жуйки продовжать колекціонувати завдяки розвиненій, так би мовити, інфраструктурі: всі серії добре описані, в інтернеті є приватні й групові блоги, купа довідкових матеріалів, створених колекціонерами з різних країн, — прокоментували у Violity.

Фанатів вкладишів не багато, але, наприклад на майданчику Ebay є набори з чотирьох оригінальних вкладишів які продають $440. На Aliexpress колекція реплік тієї самої раритетної серії коштує 832.95 грн. В описі продавець наголошує на винятковій рідкості цих фантиків саме в СРСР, з чого можна зробити висновок про особливий попит серед покупців з пострадянських країн.

Джерело: The Page

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень